Bekijk hierboven: Disney boot Rotterdamse haven

De Disney Cruiseline gaat uitbreiden. Dinsdag kondigde het Amerikaanse bedrijf hun nieuwe schip 'Disney Treasure' aan. Het schip heeft flink wat nieuwe bijzonderheden, themarestaurants en entertainment.

Unreal: DisneySea in Tokyo krijgt de Frozen, Tangled en Peter Pan uitbreiding uit je dromen!

Themarestaurants
De magische avonturen van Disney en Pixar zullen inspiratie bieden voor twee geheel nieuwe locaties aan boord van de Disney Treasure.

Plaza de Coco
De eerste theatrale eetervaring met als thema de Disney- en Pixar-film 'Coco'. Deze theater-in-the-round entertainmentlocatie zal beschikken over een centraal podium omringd door eettafels, met optredens en showeffecten die zich door de kamer zullen verspreiden.

Jumbeaux’s Sweets
Deze snoep winkel zal doen denken aan de populaire ijssalon Jumbeaux Café, uit de bruisende zoogdiermetropool van Disney’s ‘Zootopia’. Omringd door speelse roze interieurs, Victoriaanse architectuur en een innemend beeldhouwwerk van officier Judy Hopps en Nick Wilde, kun je genieten van meer dan 35 smaken handgemaakte gelato, ijs en sorbets, speciale lekkernijen, snoepjes en meer.

Klasieke Disney avonturen
Op de Disney Treasure zullen tijdloze Disney-karakters en hun onvergetelijke verhalen opnieuw vormgegeven ruimtes inspireren.

De Grand Hall zal het thema avontuur van het schip belichamen, met beelden en decoraties die doen denken aan het vergulde paleis en het mooie Agrabah uit het klassieke verhaal van Walt Disney Animation Studios, ‘Aladdin’. De ruimte zal dienen als de meest prominente verzamelruimte van het schip en zal zijn eigen speciale entertainmentmomenten en verrassingen bieden.

Heihei Café, vernoemd naar Moana's trouwe sidekick, zal de geschulpte schelpen en het reflecterende blauwe water van het legendarische eiland Motunui in de zuidelijke Stille Oceaan weerspiegelen. Ondertussen zal het Jade Cricket Café, geïnspireerd door de klassieke Disney-film ‘Mulan’, de ‘gelukkige’ krekel van de Fa Family, Cri-Kee, eren, die zal worden vertegenwoordigd door een sculptuur op de bar.

Hiernaast zal Sarabi, een centraal knooppunt voor een groot aantal activiteiten overdag en exclusief avondentertainment voor volwassenen, de natuurlijke schoonheid en openheid oproepen van de savanne waar zijn naamgenoot, de leeuwin-matriarch uit Disney's 'The Lion King', leefde.

AquaMouse: Curse of the Golden Egg
Dit Disney schip heeft ook eigen attracties. AquaMouse: Curse of the Golden Egg dompelt gasten onder in de wereld van de korte animatiefilms van Mickey Mouse. Hoog boven de bovenste dekken hangen krachtige jets die voertuigen voor twee personen door 220 meter lange kronkelende buizen voortstuwen en een adembenemend uitzicht bieden op de oceaan en het schip eronder. Aan boord van de Disney Treasure introduceert AquaMouse een geheel nieuwe verhaallijn die Mickey Mouse en Minnie Mouse volgt op een gek avontuur in een oude tempel om een glimp op te vangen van de legendarische schat daarbinnen.

Jungle Cruise op je cruise
Voor de volwassenen is er ook magie te vinden aan boord. Skipper Society, een themalounge vlakbij de Grand Hall, zal voor het eerst de iconische Jungle Cruise-attractie van Disney Parks naar zee brengen. Je kunt overal in de ruimte verwijzingen naar de beroemde attractie ontdekken, van een speelse kroonluchter in de vorm van een aap tot ansichtkaarten en bagagelabels die je hebt meegenomen van reizen naar het buitenland. Dit alles terwijl je geniet van themacocktails en lichte snacks onder een bladerdak van ongetemd junglegebladeren.

Bekijk hier een overzicht van de Disney Treasure.