Eerste mis sinds verwoestende brand Notre Dame, bouwhelm verplicht!

Eerste mis sinds verwoestende brand Notre Dame, bouwhelm verplicht!

Eerste mis sinds verwoestende brand Notre Dame, bouwhelm verplicht! In de Notre Dame is zaterdag (12 juni) voor het eerst een mis gehouden sinds de beroemde kathedraal in Parijs op 15 april 2019 deels afbrandde. Aartsbisschop van Parijs Michel Aupetit stond de dienst voor in de kapel achter het koor, waarbij dertig priesters aanwezig waren. Er waren vanwege veiligheidsredenen geen gelovigen aanwezig bij de mis, alleen priesters. Zij werden verplicht tot het dragen van bouwhelmen of andere bescherming op het hoofd. Het is niet bekend wanneer de eerste openbare mis kan worden gehouden. Het gebouw verkeert nog steeds in slechte staat. Meerdere muren en stukken dak staan op instorten en er ligt veel puin in en rond het gebouw. Parijs ontwaakt, Notre-Dame na brand Bekijk deze video » Klikbeet teaser: Krommenie steunt kerkgenootschap Notre Dame Parijs Bekijk deze video »
Nieuws :

In de Notre Dame is zaterdag (12 juni) voor het eerst een mis gehouden sinds de beroemde kathedraal in Parijs op 15 april 2019 deels afbrandde. Aartsbisschop van Parijs Michel Aupetit stond de dienst voor in de kapel achter het koor, waarbij dertig priesters aanwezig waren.

Er waren vanwege veiligheidsredenen geen gelovigen aanwezig bij de mis, alleen priesters. Zij werden verplicht tot het dragen van bouwhelmen of andere bescherming op het hoofd. Het is niet bekend wanneer de eerste openbare mis kan worden gehouden.

Het gebouw verkeert nog steeds in slechte staat. Meerdere muren en stukken dak staan op instorten en er ligt veel puin in en rond het gebouw.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Eerste mis sinds verwoestende brand Notre Dame, bouwhelm verplicht! of klik hier als je dit een leuke video vindt:
Tags: notre dame, helm, aartsbisschop, brand


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV