Dinsdag in Hij is een zij: Maria wil borstvergroting met grote cupmaat

Dinsdag in Hij is een zij: Maria wil borstvergroting met grote cupmaat
Transgenders gevolgd tijdens transitie

Kijktip :

Op dinsdag 27 oktober is er weer een nieuwe aflevering te zien van Hij is een zij, waarin transgenders worden gevolgd tijdens hun transitie van man naar vrouw of andersom. Deze week zien we onder meer hoe de 23-jarige Maria droomt van een vrouwelijk silhouet. Daar horen volgens haar ook (grote) borsten bij.

Hij is een zij gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Operatie
En dus ondergaat Maria deze week een borstvergroting, om er op die manier nóg vrouwelijker uit te zien. Daarnaast volgen we Finn (41), voor wie het dubbel feest is. Niet alleen is hij jarig, ook is er na jaren wachten eindelijk een datum gepland voor zijn geslachtsveranderende operatie. Daarna kan er eindelijk een droom van hem in vervulling gaan: staand plassen.

Tekst gaat verder onder video's.

Jan Kooijman
Verder is te zien hoe Ilona (59), die pas op latere leeftijd uit de kast kwam als trans-vrouw, niet kan wachten op haar medische transitie. Het kan haar niet snel genoeg gaan, en dinsdag is te zien hoe haar gezicht voor de eerste keer wordt gelaserd. Tot slot krijgt Nanoah (19) als tweede Nederlander een X als geslachtsaanduiding op officiële documenten. Samen met Jan Kooijman haalt Nanoah de nieuwe ID-kaart op.

Hij is een zij is elke dinsdag rond 21.15 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Hij is een zij terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV