Prachtig filmdrama The Color Purple zie je zaterdag op België Eén

Prachtig filmdrama The Color Purple zie je zaterdag op België Eén
Ook te streamen via Google Play en Pathé Thuis

Kijktip :

Het is nu misschien moeilijk voor te stellen, maar tot 1985 werd Steven Spielberg beschouwd als een regisseur van vermakelijk, maar ietwat simpel popcornvermaak - hoewel hij op dat moment al klassiekers als Jaws, Raiders of the Lost Ark en E.T. the Extra-Terrestrial op zijn naam had staan. Die status veranderde met The Color Purple. Deze film is zaterdag te zien op België Eén en je kunt The Color Purple streamen via onder meer Google Play en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Het verhaal speelt zich af in Georgia in 1909. Celie is jarenlang misbruikt door haar stiefvader en heeft op jeugdige leeftijd zelf al twee kinderen op de wereld gezet, die ze allebei heeft moeten afstaan. Haar grote droom is natuurlijk om haar kinderen, die in Afrika zouden wonen, terug te zien. Als ze veertien is, wordt ze uitgehuwelijkt aan Albert, die haar als een slaaf ziet en alleen maar misbruik van haar maakt. Alberts maîtresse, de flamboyante blueszangeres Shug Avery, zorgt er samen met vriendin Sofia voor dat Celie zich tegen hem kan verweren.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De kritiek was niet van de lucht toen Steven Spielberg besloot om dit aangrijpende verhaal van de zwarte schrijfster Alice Walker te verfilmen. Kon een witte regisseur dit verhaal wel op de juiste manier vertalen naar het witte doek? Het antwoord was "ja", want Spielberg bewees zichzelf met deze film als een serieuze filmmaker (wat de weg vrijmaakte voor latere producties als Schindler's List en Saving Private Ryan) en de film kreeg maar liefst elf Oscarnominaties - onder meer voor de debuterende Whoopi Goldberg in de hoofdrol. Jammer genoeg won de film geen enkel beeldje, want het is een ontroerend en fraai gefilmd drama met sterke rollen van Danny Glover, Margaret Avery en zelfs Oprah Winfrey.

Cast
Naast Danny Glover (Jumanji: The Next Level) en Whoopi Goldberg (Ghost) zijn ook Oprah Winfrey (The Butler) en Margaret Avery (Magnum Force) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Steven Spielberg (Ready Player One).

The Color Purple (1985) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op zaterdag 7 november om 21.30 uur te zien op België Eén. Genre: drama. Speelduur: 153 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtig filmdrama The Color Purple zie je zaterdag op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier