Dinsdag in slotaflevering Hij is een zij: transgender Ilona stopt met werken

Dinsdag in slotaflevering Hij is een zij: transgender Ilona stopt met werken
59-jarige lerares krijgt veel negatieve reacties

Kijktip :

Op dinsdag 10 november is de slotaflevering van de documentaireserie Hij is een zij te zien op NPO 3. Jan Kooijman heeft een aantal transgenders tijdens hun transitieperiode gevolgd. Op welk punt van hun leven staan ze nu? En hoe gaat het met ze? De 59-jarige Ilona heeft in ieder geval een zwaar besluit moeten nemen.

Hij is een zij gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Piemelprotheses
In deze laatste aflevering zien we hoe Ilona, die als docent op een MBO-opleiding werkt, noodgedwongen besluit om te stoppen met werken vanwege de negatieve reacties die ze krijgt. Jules (20) heeft twee piemelprotheses: één voor de vulling in zijn broek en de ander om mee te plassen én seks te hebben. Hoe dat werkt, vertelt hij aan Kooijman. Finn (41) hoopt na een geslachtsoperatie eindelijk staand te kunnen plassen.

Tekst gaat verder onder video's.

Gezichtsoperatie
Door complicaties tijdens de operatie is het niet zeker of Finns droom in vervulling kan gaan. Ook zien we hoe Anne (38) haar tas pakt voor een gezichtsoperatie in een Belgische kliniek. Ze vindt dat ze nog steeds te veel mannelijke trekken in haar gezicht heeft. En Nanoah (19) ondergaat een hersteloperatie aan zijn borstkas, want de eerdere operatie had niet het gewenste resultaat. Hij wil zelfs dat zijn tepels verwijderd worden.

De slotaflevering van Hij is een zij is op dinsdag 10 november om 21.15 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Hij is een zij terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV