Sci fi-klassieker Star Trek II: The Wrath of Khan zie je woensdag op Spike

Sci fi-klassieker Star Trek II: The Wrath of Khan zie je woensdag op Spike
Ook te streamen via Google Play en Pathé Thuis

Kijktip :

In de jaren zestig van de vorige eeuw was de tv-serie Star Trek bijzonder populair, maar de filmfranchise had een stroeve start met Star Trek: The Motion Picture (1979). Die werd gelukkig ruimschoots gecompenseerd door het tweede deel, Star Trek II: The Wrath of Khan. Deze film is woensdag te zien op Spike en je kunt Star Trek II: The Wrath of Khan streamen via onder meer Google Play en Pathé Thuis.

Het verhaal
Het is de 23ste eeuw en admiraal James T. Kirk voelt dat zijn leeftijd een rol begint te spelen. Hij loopt niet meer warm voor de twee weken lange trainingen die in zijn oude ruimteschip, USS Enterprise, worden gedaan en waar hij als Starfleet Academy-instructeur bij betrokken is. Maar daar komt verandering in wanneer aartsvijand Khan Noonien Singh terugkeert en het gevecht met Kirk aangaat om Project Genesis te veroveren.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De eerste Star Trek-film was een beetje een houtje-touwtjeproductie, ondanks het feit dat de gerenommeerde Robert Wise (West Side Story, The Sound of Music) op de regiestoel zat. De regie over de tweede film lag in handen van Nicholas Meyer, en hij wist er wél een geweldig en meeslepend geheel van te maken. Een film als deze valt of staat bij goede special effects en die zijn er gelukkig, evenals prachtige sets en kostuums. De schitterende muziek van James Horner en de geweldige schurkenrol van Ricardo Montalbán maken het geheel af.

Star Trek II: The Wrath of Khan (1982) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op woensdag 16 december om 22.25 uur te zien op Spike. Genre: avontuur, science fiction. Speelduur: 113 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Sci fi-klassieker Star Trek II: The Wrath of Khan zie je woensdag op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier