Prachtig comedydrama The Truman Show zie je vrijdag 30 juli op Spike

Prachtig comedydrama The Truman Show zie je vrijdag 30 juli op Spike
Ook te streamen via Amazon Prime en Netflix

Kijktip :

De laatste jaren zit de carrière van Jim Carrey enigszins in het slop, maar eind jaren negentig behoorde hij tot de succesvolste acteurs in Hollywood. Hij verraste vriend en vijand met zijn verfijnde, briljant geacteerde vertolking van Truman Burbank in het prachtige filmdrama The Truman Show. De film is vrijdag te zien op Spike en je kunt The Truman Show streamen via onder meer Amazon Prime en Netflix.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De onbezorgde Truman Burbank lijkt een rustig, comfortabel en tamelijk onbenullig leventje te leiden, maar niets is minder waar. De hele wereld volgt hem al vanaf zijn geboorte in een realityshow die 24 uur per dag, zeven dagen per week wordt uitgezonden. Duizenden minicamera's registreren zijn leven en in de kunstmatige maan van het stadje Seahaven Island zit de almachtige opnameleider, die alles bepaalt. Truman heeft niet in de gaten dat al zijn vrienden en kennissen acteurs zijn, tot de dag waarop hij vreemde boodschappen opvangt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Vóór The Truman Show had Carrey binnen een paar jaar een status opgebouwd als één van de populairste komieken in Hollywood dankzij films als Dumb & Dumber, The Mask en Liar Liar. Met deze film bewees hij zichzelf voor het eerst als drama-acteur, en wát voor een. Carrey mag af en toe wat zijn kenmerkende gekke bekken trekken, maar over het algemeen laat hij prachtig, subtiel acteerwerk zien. Dat herhaalde Carrey later in films als Man on the Moon (1999) en Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004). Het geweldige script van Andrew Niccol, dat reality-tv keihard op de dak neemt nog voordat het fenomeen echt groot werd, doet de rest.

Cast
Naast Jim Carrey (Sonic the Hedgehog) en Laura Linney (Sully) zijn ook Ed Harris (Snowpiercer) en Natascha McElhone (Ronin) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Peter Weir.

The Truman Show (1998) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op vrijdag 30 juli om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: comedy, drama. Speelduur: 103 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtig comedydrama The Truman Show zie je vrijdag 30 juli op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier