Vanavond op tv: nieuwe programma's Merry Little Christmas en Het museum van Nederland

Vanavond op tv: nieuwe programma's Merry Little Christmas en Het museum van Nederland
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 16 december

Kijktip :

Vanavond beginnen er, zo aan het eind van het jaar, nog twee nieuwe programma's op de grote zenders. Op RTL 4 is de start van het tweedelige Merry Little Christmas te zien, NPO 1 komt met Het museum van Nederland. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 16 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Merry Little Christmas

RTL 4
20:30 uur

In twee afleveringen van Merry Little Christmas op RTL 4 gaan fanatieke kerstdorp- en miniatuurbouwers de strijd met elkaar aan. Acht kerstdorpbouwers gaan samen met acht miniatuurbouwers aan de slag om hun mooiste, gezelligste en meest gedetailleerde kerstdorp te creëren. Ze gaan allemaal voor de meest sfeervolle kerstdorpen, pleinen en straten. Robert ten Brink presenteert het kerstprogramma.


Terug: Naked Attraction

RTL 5
20:30 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van het Britse datingprogramma Naked Attraction, waarin de kandidaten een van de zes naakte deelnemers moeten kiezen om mee op date te gaan. In het begin zijn alleen blote voeten zichtbaar. Naarmate de show vordert, wordt steeds meer van de lichamen blootgegeven. De deelnemers die op basis van hun naakte uiterlijk het minst aantrekkelijk worden gevonden, verlaten het podium.


Nieuw: Het museum van Nederland

NPO 1
20:35 uur

In het nieuwe programma Het museum van Nederland selecteert een team van experts voorwerpen die iets vertellen over onze geschiedenis, cultuur, volksaard, tradities en gebruiken. Het presentatieduo Dione de Graaff en Diederik Ebbinge ontvangen mensen uit het hele land die persoonlijke voorwerpen voordragen. Het gaat om typisch Nederlandse dingen, sommige die totaal in de vergetelheid zijn geraakt.


Dokters van morgen: kou

NPO 1
21:30 uur

De laatste aflevering van Dokters van morgen gaat over kou. Want welke rol kan kou spelen bij het verbeteren van onze gezondheid en hoe goed en gezond is het voor ons allemaal om het af en toe eens heel koud te hebben? Antoinette Hertsenberg zoekt uit of het bijvoorbeeld zin heeft om een ijsbad te nemen, koud af te douchen of de verwarming lager te zetten. Ze volgt ook meneer Scheffer, die een nieuwe methode ondergaat om zijn longkanker te behandelen.


Star Trek II: The Wrath of Khan

Spike
22:25 uur

Op Spike is vanavond de bekende science fiction-klassieker Star Trek II: The Wrath of Khan te zien. Het is de 23e eeuw. De ruimteschip U.S.S. Enterprise voert routinetrainingen uit en admiraal James T. Kirk lijkt te berusten in het feit dat deze inspectie wellicht de laatste ruimtemissie in z'n carrière is. Maar Khan is terug.


Docu: Rob Scholte Museum, tijdelijk gesloten

NPO 2
22:55 uur

De documentaire Rob Scholte Museum, tijdelijk gesloten gaat over de Nederlandse kunstenaar Rob Scholte. Hij vestigt zich na omzwervingen in een vervallen postkantoor in Den Helder en begint een museum. Den Helder verwelkomt hem, want de komst van de vermaarde kunstenaar verhoogt het culturele aanzien van de stad. Maar na jaren gedogen wil de gemeente het pand terug om er appartementen in te vestigen, en dreigt huisuitzetting voor Scholte en zijn gezin.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuwe programma's Merry Little Christmas en Het museum van Nederland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier