Docuserie The Life and Trials of Oscar Pistorius start donderdag op NPO 2

Docuserie The Life and Trials of Oscar Pistorius start donderdag op NPO 2
De tragedie van een Zuid-Afrikaanse paralympiër

Kijktip :

Vanaf donderdag 7 januari is de vierdelige documentaireserie The Life and Trials of Oscar Pistorius te zien op NPO 2. Hierin wordt het leven, de triomf én de tragedie van de Zuid-Afrikaanse paralympiër Oscar Pistorius uiteengezet. Waar ging het mis?

The Life and Trials of Oscar Pistorius gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Moord
Een jaar na zijn deelname aan de Olympische Spelen in 2012 wordt Pistorius beschuldigd van de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp. The Life and Trials of Oscar Pistorius doet uitgebreid verslag van het proces tegen de atleet, dat in totaal zes maanden in beslag neemt. Ook wordt uitgebreid gekeken naar het leven van Pistorius. De regisseur sprak met journalisten, vrienden, familieleden en collega's van Pistorius en Steenkamp.

Persoonlijk leed
Er komt echter meer aan bod: ook de maatschappelijke achtergrond en het persoonlijke leed van Pistorius worden belicht. Hij groeide op in een door apartheid gedomineerd Zuid-Afrika als zoon van een geprivilegieerde blanke familie. Al snel is hij bekend met een leven met beperkingen, maar Pistorius is zich ook bewust van de vooroordelen tegen sporters met een beperking en de schaduwkanten van beroemd zijn.

De documentaireserie The Life and Trials of Oscar Pistorius is vanaf donderdag 7 januari wekelijks te zien op NPO 2, met starttijden die variëren van 22.30 tot 23.15 uur. Je kunt elke aflevering van The Life and Trials of Oscar Pistorius terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docuserie The Life and Trials of Oscar Pistorius start donderdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV