Recensie: Pieces of a Woman is intens tragisch drama van hoge kwaliteit

Recensie: Pieces of a Woman is intens tragisch drama van hoge kwaliteit
Met Vanessa Kirby en Shia LaBeouf

Film :

Sinds 7 januari staat de film Pieces of a Woman op Netflix. Met een lang uitgerekt shot van tweeëntwintig minuten in het eerste halfuur wordt een zeer heftige bevallingscène gestart. Het is een scène die je misschien wel nooit meer vergeet. Lees hier de filmrecensie van Pieces of a Woman.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Enorm groot verlies
Het jonge koppel Martha en Sean verliest hun baby bij een thuisbevalling. Vooral Martha weet zich met haar emoties geen raad. In deze verdrietige periode moet ze tevens leren omgaan met de gevolgen van haar relaties met haar echtgenoot enerzijds en haar vervreemde moeder anderzijds.

Vanessa Kirby en Shia LaBeouf in de dramafilm 'Pieces of a Woman'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Om gelijk maar keihard met de deur in huis te vallen: Voor stellen die in blijde verwachting zijn van een kindje, is het een wijs besluit deze toch prachtig maar heftige en intense film te negeren. Dit is een zeer verdrietige film, die alle emoties en problemen laat zien waar je als ouder tegenaan kunt lopen na een tragische en traumatische gebeurtenis zoals het verliezen van nieuw leven. Met intieme camerabeelden en een magistrale Vanessa Kirby en Shia LaBeouf weet de film een lawine van verdriet, machteloosheid en woede op te wekken. Een film die uiteindelijk geen partij kiest en durft af te stoten op momenten dat je daar als kijker helemaal niet op zit te wachten. De cirkel is in de finale rond, die na rauw realisme ook hoop brengt. Vier sterren.

Cast
Naast Vanessa Kirby (Me Before You) en Shia LaBeouf (The Peanut Butter Falcon) zijn ook Ellen Burstyn (House of Cards) en Benny Safdie (Good Time) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Kornél Mundruczó (Jupiters Moon).

Pieces of a Woman is vanaf 7 januari op Netflix te zien. Genre: Drama. Tijdsduur: 126 minuten. IMDb score: 7,0.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Pieces of a Woman is intens tragisch drama van hoge kwaliteit of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier