Sfeervolle, nostalgische comedy Trading Places vrijdag te zien op RTL 7

Sfeervolle, nostalgische comedy Trading Places vrijdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Videoland en Pathé Thuis

Kijktip :

Hoewel er deze winter voor het eerst in tijden weer wat sneeuw is gevallen in Nederland, is het lang geleden dat ons hele land verborgen ging onder een dikke witte laag. Gelukkig zijn er altijd nog sfeervolle films om je in winterse sferen te brengen, zoals het geweldige Trading Places. Deze film is vrijdag te zien op RTL 7 en je kunt Trading Places streamen via onder meer Videoland en Pathé Thuis.

Het verhaal
De broers Mortimer en Randolph Duke zijn succesvolle, oude zakenmannen die wel van een weddenschap houden. Met hun nieuwste plan willen ze hun werknemer Louis Winthorpe III inruilen voor een willekeurig gekozen, arme zwerver. Daarmee willen ze kijken of de rijkeluiszoon Winthorpe zal afdalen naar de criminaliteit op het moment dat hij zijn rijke omgeving en zijn vrienden verliest, en of ze van de zwerver een succesvolle zakenman kunnen maken die zich staande weet te houden in de aandelenhandel.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Na zijn succesvolle filmdebuut in 48 Hrs. (1982) stoomde Eddie Murphy direct door met de kaskraker Trading Places, één van de succesvolste films van 1983. Wat wil je ook: de film was geregisseerd door John Landis, die net hits als The Blues Brothers (1980) en An American Werewolf in London (1981) had afgeleverd, en Murphy was inmiddels een grote ster in de Verenigde Staten. Hij wordt in deze heerlijke comedy bijgestaan door een aantal fantastische acteurs en dat zorgt voor een heerlijke nostalgische jaren tachtig-klassieker.

Cast
Naast Eddie Murphy (Dolemite Is My Name) en Dan Aykroyd (Ghostbusters) zijn ook Jamie Lee Curtis (Knives Out) en Ralph Bellamy (Pretty Woman) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door John Landis (Coming to America).

Trading Places (1983) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op vrijdag 22 januari om 22.25 uur te zien op RTL 7. Genre: comedy. Speelduur: 116 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Sfeervolle, nostalgische comedy Trading Places vrijdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier