Dinsdag in Het geheim van de meester: de Toren van Babel van Pieter Bruegel

Dinsdag in Het geheim van de meester: de Toren van Babel van Pieter Bruegel
Een bijna onmogelijk werk

Kijktip :

In deze aflevering van Het geheim van de meester wacht de experts een helse opdracht: een bijna onmogelijk werk van Pieter Bruegel, de Toren van Babel, reconstrueren. Gaat het ze lukken om dit legendarische schilderij na te bootsen?

Het geheim van de meester gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Poppetjes
Wanneer ze aan deze enorme opdracht begint, loopt Lisa al snel vast. De vele kleine details en de honderden afgebeelde poppetjes blijken een gigantisch karwei te zijn. Ondertussen verdiept Thijs zich in het Bijbelverhaal van de Toren van Babel. Hier haalde Bruegel zijn inspiratie vandaan, maar waar gaat dit verhaal precies over? En Michel reist af naar Antwerpen.

Zestiende eeuw
Al in de zestiende eeuw was deze Vlaamse stad een bijzonder kosmopolitische plek en daarmee vormde het ook een deel van de inspiratie van Bruegel. De beroemde schilder blijkt een meester te zijn geweest in het observeren van de stad zelf, maar ook van haar politieke en religieuze problemen. Ondertussen worstelt Lisa verder: lukt het haar om dit enorme werk überhaupt af te krijgen?

Het geheim van de meester is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Het geheim van de meester terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Het geheim van de meester: de Toren van Babel van Pieter Bruegel of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier