Geweldige actiefilm Taken zie je maandag 25 oktober op RTL 7

Geweldige actiefilm Taken zie je maandag 25 oktober op RTL 7
Ook te streamen via Netflix en Videoland

Kijktip :

De film is inmiddels alweer dertien jaar oud, maar nog altijd is het genieten geblazen van het eerste hoofdstuk uit de Taken-reeks. Liam Neeson maakt hierin grote indruk als snoeiharde actieheld op leeftijd, die na de ontvoering van zijn dochter in actie komt. De film is maandag te zien op RTL 7 en je kunt Taken streamen via onder meer Netflix en Videoland.

Het verhaal
Voormalig CIA-agent Bryan is gescheiden van Lenore, met wie hij tienerdochter Kim heeft. Wanneer Kim na lang zeuren op reis mag naar Europa, staat Bryan erop dat zijn dochter hem regelmatig op de hoogte houdt. De eerste avond in Parijs belt Kim haar vader en ziet ze tijdens hun gesprek dat haar vriendin, die in een andere kamer verblijft, ontvoerd wordt. Ook Kim wordt gekidnapt. Bryan schiet meteen in actie en schuwt geen enkel middel om zijn dochter te redden uit de klauwen van een bende Oost-Europese vrouwenhandelaars.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Veel mensen wisten niet helemaal wat ze ervan moesten verwachten: de destijds 56-jarige Liam Neeson als actieheld. Taken bleek echter een doorslaand succes en zorgde zelfs voor een carrièreswitch van de Noord-Ierse acteur. De laatste jaren lijkt hij het serieuze dramawerk volledig achter zich te hebben gelaten, om zich te richten op snoeiharde actiefilms. Dat verloopt met wisselend succes, maar Taken staat nog altijd fier overeind als één van de betere actieknallers van de laatste twintig jaar - mét een mooie bijrol voor Neerlands trots Famke Janssen.

Cast
Naast Liam Neeson (Schindler's List) en Maggie Grace (Knight and Day) zijn ook Famke Janssen (GoldenEye) en Katie Cassidy (A Nightmare on Elm Street) te zien in Taken. Deze film is geregisseerd door Pierre Morel (Peppermint).

Taken (2008) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is maandag 25 oktober om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, thriller. Speelduur: 93 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Geweldige actiefilm Taken zie je maandag 25 oktober op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV