Donderdag in Zembla: nieuwe thema-aflevering over uitgeputte bodem in Nederland

Donderdag in Zembla: nieuwe thema-aflevering over uitgeputte bodem in Nederland
Onderzoek naar de belangen van het grote geld

Kijktip :

Donderdagavond (25 maart) voegt Zembla een nieuw hoofdstuk toe aan hun themareeks over de uitgeputte bodem in Nederland. Na eerdere delen, afgelopen oktober te zien op televisie, gaat het nu over de belangen van banken en grote coöperaties.

Zembla gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Boerenland
Zembla ontdekte al eerder dat het slecht gesteld is met het boerenland in Nederland. De bodem raakt langzaam maar zeker uitgeput door het overmatige gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. De gigantische uitstoot van broeikasgassen, fijnstof en stikstof wordt voor een deel veroorzaakt door de veestapel in ons land.

Opwarming
Onderzoeken wijzen uit dat de uitstoot van die stoffen leidt tot opwarming van de aarde en een alarmerende afname van de biodiversiteit. Er is een breed gedragen consensus dat het radicaal anders moet. Maar waarom gebeurt dat niet? Welke rol spelen banken, zuivelcoöperaties en grote agrochemische bedrijven hierin? Zijn zij deel van het probleem, of deel van de oplossing?

Zembla is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Zembla terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Zembla: nieuwe thema-aflevering over uitgeputte bodem in Nederland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier