Slotaflevering Waterman zondag 2 mei te zien op NPO 2

Slotaflevering Waterman zondag 2 mei te zien op NPO 2
Menno Bentveld sluit af in Weerribben-Wieden

Kijktip :

Zondagavond (2 mei) is de laatste aflevering van de documentaireserie Waterman te zien op NPO 2. In deze slotaflevering bezoekt presentator Menno Bentveld Nationaal Park Weerribben-Wieden, waar hij de wonderlijke verhouding tussen mens en water onderzoekt.

Waterman gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Giethoorn
Water en Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De belangrijkste publiekstrekker in het gebied is Giethoorn. In de winter een paradijs voor schaatsers op natuurijs, in de zomer wemelt het op de meren en grachten van de bootjes met Nederlandse én buitenlandse toeristen. Maar naast recreatie is het water ook belangrijk voor veel andere partijen.

Zeggenschap
Zo willen ook boeren, vissers, het waterschap en overheden zeggenschap over het gebied. Iedereen wil dat zijn belang gewaarborgd is. Dat kan desastreuze gevolgen hebben voor de onderlinge verhoudingen, en dus is het polderen geblazen. Moeten we het water onze wil blijven opleggen of moeten we juist beter luisteren naar de wil van het water?

De slotaflevering van Waterman is op zondag 2 mei om 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Waterman terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Slotaflevering Waterman zondag 2 mei te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier