Andere Tijden-special 'De onzichtbare man' over Jacques Philippa maandag op NPO 2

Andere Tijden-special 'De onzichtbare man' over Jacques Philippa maandag op NPO 2
SS'er schuilt 29 jaar bij ouders op zolder

Kijktip :

In de aanloop naar 4 en 5 mei zendt Andere Tijden op maandag 3 mei een special uit over de ter doodveroordeelde SS'er Jacques Philippa. Zijn leven leest als een ongelooflijk (maar waargebeurd) verhaal: hij schuilde 29 jaar op de zolder van zijn ouders.

Andere Tijden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Diederik van Vleuten
De uitzending krijgt een bijzondere invulling, want cabaretier Diederik van Vleuten brengt het verhaal als een 'stand-up history'. Door de unieke mengvorm van geschiedenis, theater en humor komt de vertelling tot leven. Maar wie was Philippa eigenlijk? Deze oud-SS'er werd na bijna dertig jaar ondergedoken te hebben gezeten alsnog gearresteerd door de politie. Hij leefde jarenlang op tien vierkante meter.

Drie jaar
Gek genoeg is Philippa opgelucht na zijn arrestatie. De rechtbank veroordeelt hem tot drie jaar in een halfopen inrichting. Eindelijk mag hij buiten wandelen, hardop zingen, fluiten en lawaai maken - de voormalige SS'er is vrij. Van Vleuten neemt een duik in het hoofd van de oorlogsmisdadiger en laat zien hoe hij in deze positie is beland. En hoe vond Philippa de kracht om zich een half mensenleven lang schuil te houden?

De Andere Tijden-special over Jacques Philippa is op maandag 3 mei om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden-special 'De onzichtbare man' over Jacques Philippa maandag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier