Fascinerende documentaire Etty Hillesum dinsdag te zien op NPO 2

Fascinerende documentaire Etty Hillesum dinsdag te zien op NPO 2
Dagboeken van Tweede Wereldoorlog-slachtoffer

Kijktip :

Dinsdagavond (4 mei) zendt NPO 2 de fascinerende documentaire Etty Hillesum uit. Hierin volgt filmmaker Mélinde Kassens schrijver Judith Koelemeijer, die aan een biografie over Etty Hillesum werkt. Zij verkreeg in de jaren tachtig bekendheid door de publicatie van haar oorlogsdagboeken.

Etty Hillesum gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Auschwitz
Hoewel er inmiddels veel over Hillesum bekend is, blijft er nog genoeg over om uit te zoeken en reconstrueren. In binnen- en buitenland bezoekt Judith archieven om informatie te achterhalen over het leven van Etty, haar moeder, haar minnaar Julius Spier én haar tijd in vernietigingskamp Auschwitz, waar ze in 1943 werd vermoord. Etty's dagboeken en brieven zijn niet alleen persoonlijk, maar vormen ook een rijke historische bron.

Joodsche Raad
Ze was werkzaam bij de Joodsche Raad, waardoor ze doorgangskamp Westerbork in eerste instantie makkelijk in en uit kon. Hier schreef ze ook over in de brieven die al tijdens de oorlog onder een schuilnaam zijn gepubliceerd. Door de manier waarop ze in het leven stond en over aardse en niet-aardse zaken nadacht was Etty haar tijd ver vooruit. Ze spreekt mensen van verschillende disciplines en leeftijden aan, die zich door haar laten inspireren.

De documentaire Etty Hillesum is op dinsdag 4 mei om 21.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Etty Hillesum terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fascinerende documentaire Etty Hillesum dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier