TV-tip: De andere kant van het vakantieparadijs in Ersin in wonderland

TV-tip: De andere kant van het vakantieparadijs in Ersin in wonderland
Wereld achter de hotels

Ersin Kiris is journalist en daarnaast een paar weken per jaar vakantieganger. In de nieuwe vierdelige VPRO-serie Ersin in Wonderland reist hij in een dubbelrol als journalist en toerist naar populaire vakantieoorden, zoals het Kruger Park en Acapulco.

Er is zoveel dat je niet ziet, niet verstaat of niet begrijpen kan. Wat speelt er achter de façade? Ersin maakte een serie curieuze portretten van het paradijs.

Ersin is gefascineerd door vakantiebestemmingen. We gaan er vooral naartoe omdat ze niet op Nederland lijken. Het contrast is vaak geestig, soms ook pijnlijk. Twee werelden raken elkaar voor heel even. Maar wat zich achter de hotels afspeelt is voor de reiziger moeilijk te bevatten. Ersin in Wonderland gaat op zoek naar die verhalen in Zuid-Afrika, Thailand, Tunesië en Mexico.

In de eerste aflevering is Ersin in het Kruger Park in Zuid-Afrika, waar toeristen wilde dieren bekijken en stropers op diezelfde dieren jagen. Maar ook op de stropers wordt gejaagd.

Wilde dieren hebben het meestal niet zo op mensen. Andersom is dat wel zo. Toeristen reizen speciaal naar Zuid-Afrika om grote beesten te bekijken. Ersin wil dat ook een keer meemaken en steekt zich in kaki outfit. Klaar voor een wonderlijk tochtje langs olifanten en leeuwen in Kruger National Park.

De toerismebedrijven verdienen goed aan de dieren, maar dat geldt ook voor stropers. Het natuurpark is een trieste plek. Heel veel neushoorns sneuvelen en dat is niet het enige leed. Ook op de jagers wordt fanatiek gejaagd. Afgelopen jaren zijn in het wildpark honderden mensen doodgeschoten. Bijna alle stropers komen uit Mozambique. Ersin trekt de grens over en gaat op zoek naar de jongens die op het punt staan hun leven te riskeren.

Bekijk Ersin in wonderland donderdag om 21:00 uur op NPO 3.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op TV-tip: De andere kant van het vakantieparadijs in Ersin in wonderland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier