Donderdag in Op1: Wolter Kroes kan niet wachten tot het EK

Donderdag in Op1: Wolter Kroes kan niet wachten tot het EK
Dit zijn de gasten van donderdag 10 juni

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Jort Kelder en Welmoed Sijtsma. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 10 juni

  • Eén op de tien vrouwelijke studenten wordt in haar studententijd verkracht. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim duizend studenten, in opdracht van Amnesty International. D66 en CDA willen meer inzicht in de verkrachtingscijfers. Slachtoffers doen vaak geen aangifte, terwijl het aantal meldingen van verkrachting juist toeneemt.Claudia Dictus was 18 en net student toen zij verkracht werd. Ze geeft nu trainingen aan leraren en adviseurs op universiteiten. CDA-Kamerlid Anne Kuik wil opheldering van minister Grapperhaus. VIVA-hoofdredacteur Debby Gerritsen vindt dat de drempel om aangifte te doen omlaag moet, zelf besloot zij uiteindelijk geen aangifte te doen.

  • Morgen is het dan eindelijk zo ver: de start van het EK. Voor veel Nederlanders is het een prachtige maand. Zo bezocht Gert al 315 wedstrijden van het Nederlands elftal en mag Danny zijn straat in Den Haag de mooiste Oranjestraat van Nederland noemen. Voor Greg de Jong zijn het hoogtijdagen. Zijn feestartikelengroothandel levert alles dat met oranje te maken heeft. En dat het prima is voor zanger Wolter Kroes dat we er eindelijk weer bij zijn, weten we natuurlijk allemaal! Hij heeft een nieuwe versie van zijn hit Viva Hollandia uitgebracht. En als klap op de vuurpijl een heuse alpEKa, die de uitslag van de eerste wedstrijd voorspelt!

Bekijk het complete speelschema van het EK 2021 (inclusief samenvattingen en uitzendtijden).

  • De nineties waren natuurlijk het decennium van de Spice Girls en happy hardcore, maar ook Nederlandse artiesten deden het destijds heel goed.Gerard Ekdom gaat vanaf maandag terug naar de tijd van de flippo’s en de trainingspakken. De radio-dj presenteert dan namelijk de 90’s Top 510 op Radio 10. Vanavond bij Op1 bespreken we met Ekdom én Anita Doth van het house-duo 2 Unlimited, het geheim van muziek uit de jaren negentig.

  • Jitse Groen bedacht ooit op zijn zolderkamer het concept van Thuisbezorgd en vanmiddag sloot hij met zijn bedrijf één van de grootste Nederlandse deals in de Verenigde Staten ooit. De deal is historisch, want maar enkele keren betaalde een Nederlands bedrijf zoveel geld om een Amerikaanse concurrent te kopen. Vanavond bij Op1 vertelt Jitse Groen er alles over.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Wolter Kroes kan niet wachten tot het EK of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV