Vanavond op tv: Klassiekers met Kleinsma: André van Duin, Hoe God verscheen in Ghana en meer

Vanavond op tv: Klassiekers met Kleinsma: André van Duin, Hoe God verscheen in Ghana en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 4 juli

Kijktip :

Ook vanavond is er weer een breed aanbod te zien op televisie. Zo kun je kijken naar Mr. Frank Visser doet uitspraak: gek van vogels waarin Frank Visser naar Delfgauw afreist om Annet te helpen die slecht tegen de vogels van haar buurvrouw kan. Ook kun je kijken naar Klassiekers met Kleinsma waarin deze week André van Duin te gast is, of naar Andere Tijden Sport. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 4 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Mr. Frank Visser doet uitspraak: gek van vogels

SBS 6
20:40 uur

Mr. Frank Visser reist in deze aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak naar Delfgauw, waar Annet helemaal kierewiet wordt door de vogels van haar buurvrouw. Want sinds zij naast haar twintig parkieten ook nog eens tien valkparkieten heeft gekocht, is het een grote kakofonie en doet Annet geen oog meer dicht. De vogelliefhebber in kwestie, Nel, vindt haar buurvrouw maar een zeurpiet. Ze heeft al veertig jaar een volière en de vogeltjes betekenen alles voor haar. Volgens Nel is Annet zelf de oorzaak want als ze haar hoofd uit de keukendeur steekt, worden de vogels al gestrest. Hoogste tijd dus dat mr. Visser een einde maakt aan al dit gekwetter.


Nieuw: Mary Beard's shock of the nude

Canvas
21:12 uur

In het tweedelige programma 'Mary Beard's shock of the nude' vraagt Mary Beard zich af waar de sterke interesse voor het naakt in kunst vandaan komt en waarom het ook vandaag nog zorgt voor de nodige controverse. Twee zondagen om 21:10 uur op de Vlaamse zender Canvas. Mary analyseert onder meer het beeld van Afrodite door Praxiteles, de Venus de Medici en enkele schilderwerken uit de 17e eeuw. Ze schildert ook een naaktmodel in een kunstacademie, iets wat voor vrouwen lange tijd verboden was. En Mary onderzoekt het seksuele aspect van naaktheid, iets wat ook in religieuze kunst geen vreemd fenomeen was.


Klassiekers met Kleinsma: André van Duin

NPO 1
21:20 uur

Deze week komt André van Duin langs bij Simone Kleinsma om zijn keuzes uit het rijke archief van de Nederlandse kleinkunst te laten horen. Welke liedjes vindt Van Duin mooi, waardoor wordt hij geraakt en om welk liedje moet hij smakelijk lachen? André vertelt het aan Simone in een uitgebreid, intiem gesprek. Onder anderen Toon Hermans, Rudi Carrell en Jochem Myjer komen voorbij. En André deelt opmerkelijke anekdotes. Zo heeft hij ooit in het voorprogramma van The Rolling Stones gestaan, in het Kurhaus. Hoe kwam hij daar terecht? En er wordt uiteraard nog meer gezongen. Het lied La bohème kan niet ontbreken; André zingt zijn prachtige bewerking van het nummer van Charles Aznavour. Het gesprek wordt afgesloten met een duet tussen Simone en André.


Andere Tijden Sport: geheimen van '88

NPO 1
22:10 uur

Het sportgeschiedenisprogramma Andere Tijden Sport is vanaf vanavond terug met vier nieuwe afleveringen, elke zondag (behalve 11 juli) rond 22.00 uur op NPO 1. Te beginnen met een hele bijzondere over de enige eindronde die het Nederlands mannenelftal ooit won: het EK van 1988. 'Bijna' alles is er al over gezegd en geschreven. Denken we. Maar Andere Tijden Sport onthult iets dat liefst 33 jaar verborgen bleef. Eindelijk krijgen we inzicht in de tactische besprekingen, de aanpak en de twijfels van succescoach Rinus Michels en zijn staf. Michels' assistent, Nol de Ruiter, hield tijdens het toernooi alles bij in een grote zwarte map. Wat gebeurde er bijvoorbeeld in aanloop naar de beladen halve finale tegen West-Duitsland? Andere Tijden Sport gaat met Nol de Ruiter, Hans van Breukelen, Jan Wouters en Erwin Koeman op zoek naar de geheimen van de map van '88.


Nieuw: Hoe God verscheen in Ghana

NPO 2
22:10 uur

In het tweedelige EO-programma 'Hoe God verscheen in Ghana' gaat presentator Bright O. Richards op onderzoek naar geloof en bezieling in Ghana en Nederland. Het knispert en knettert van religie in Ghana. Geloof is er niet alleen op zondag. Het is een pensioenvoorziening, een sociaal vangnet en een plek om te feesten en te rouwen. De voorspelling is dat het Afrikaanse continent in 2025 de meeste christenen telt. Bright O. Richards dompelt zich onder in het Ghana van nu en vraagt zich af wat de sporen zijn van missie en zending. En welke gevolgen het kolonialisme heeft gehad. Een ding is zeker: religie is er booming business. Deze en volgende week zondag rond 22:10 uur op NPO 2.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Klassiekers met Kleinsma: André van Duin, Hoe God verscheen in Ghana en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier