Recensie: Supernova is intiem en langzaam topdrama over échte liefde

Recensie: Supernova is intiem en langzaam topdrama over échte liefde
Met Colin Firth en Stanley Tucci

Film :

Vanaf 22 juli gaat de film Supernova draaien in de Nederlandse bioscopen. Een staande ovatie is op zijn plaats voor de heteroseksuelen topacteurs Colin Firth en Stanley Tucci, die de mannenliefde geloofwaardig op beeld toveren. Maar eigenlijk gaat deze film over een heel ander thema. Lees hier de recensie Supernova.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Sam en Tusker
Sam is al 20 jaar samen met zijn partner Tusker. Met hun caravan reizen ze door het prachtige Engeland. Ze bezoeken vrienden, familieleden en diverse locaties. Het koppel wil van elkaars gezelschap genieten, omdat bij Tusker twee jaar geleden dementie vastgesteld werd. Gedurende de trip blijken hun visies op de toekomst niet overeen te komen en worden geheimen onthuld.

Acteur Colin Firth en Stanley Tucci in de film 'Supernova'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Supernova is van de producers van de prijswinnende dramafilm 45 Years, en dat voel en zie je onmiddelijk. De manier van filmen, een relatiecrisis en ijzersterke acteurs zijn belangrijke gelijkenissen. Deze film gooit het op groot drama, waarbij de dood het hoofdthema is. Verwacht dus geen luchtigheid, maar een romantisch en zeer tragisch verhaal. Humor is er op sommige momenten gelukkig toch en Colin Firth en Stanley Tucci spelen de sterren van de hemel. Wat de film een beetje de das om doet is de traagheid. Daar moet je echt van houden. Maar wie de prachtige en intens verdrietige film Still Alice goed vond, kan dit ook waarderen. Drie sterren.

Cast
Naast Colin Firth (Bridget Jones's Diary) en Stanley Tucci (The Terminal) is ook Pippa Haywood (Pride and Prejudice and Zombies) in deze film te zien. Deze productie is het debuut van regisseur Harry Macqueen.

Vanaf 22 juli is de film Supernova te zien in de Nederlandse Bioscopen. Genre: Romantiek, Drama. Tijdsduur: 93 minuten. IMDb-score: 6,8.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Supernova is intiem en langzaam topdrama over échte liefde of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV