Fantastische Deense film Festen zie je vrijdag 9 juli op Canvas

Fantastische Deense film Festen zie je vrijdag 9 juli op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Samen met zijn landgenoot Lars von Trier bedacht regisseur Thomas Vinterberg Dogme 95, een manifest met regels waaraan hun films moesten voldoen. Het absolute meesterwerk van deze stroming is waarschijnlijk Vinterbergs Festen uit 1998. Deze film is vrijdag te zien op Canvas en je kunt Festen streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
In een landhuis komen familie en vrienden samen om de zestigste verjaardag van Helge Klingenfelt te vieren. Hij heeft twee zonen en een dochter. De oudste zoon was deel van een tweeling, maar zijn zus heeft een paar maanden geleden zelfmoord gepleegd. De jongste zoon is een ongecontroleerde rechtse bal, die niet was uitgenodigd omdat hij afwezig was op de begrafenis van zijn zus. Hij komt toch opdagen. De nog levende dochter heeft een donkere vriend en die krijgt racistische opmerkingen te verduren. De familievrede spat uit elkaar.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
De onwetende kijker zal even moeten wennen aan de visuele stijl van Festen. In homevideo-achtige kwaliteit, met schokkerig camerawerk, vertelt regisseur Vinterberg (The Hunt, Another Round) zijn verhaal over een familiegebeurtenis waar alles langzaam maar zeker volledig uit de hand loopt. Vinterberg schetst een interessante dynamiek tussen alle aanwezige gasten, met schrijnende resultaten. Het acteerwerk van de cast is geweldig en Festen werd meer dan terecht genomineerd voor een BAFTA en een Golden Globe.

Festen (1998) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op vrijdag 9 juli om 21.35 uur te zien op Canvas. Genre: drama. Speelduur: 105 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fantastische Deense film Festen zie je vrijdag 9 juli op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier