Jaren 80-klassieker An Officer and a Gentleman vrijdag te zien op Net5

Jaren 80-klassieker An Officer and a Gentleman vrijdag te zien op Net5
Ook te streamen via Amazon Prime en iTunes

Kijktip :

In de Vintage Love-filmmaand van Net5 staat vrijdagavond de jaren tachtig-klassieker An Officer and a Gentleman op het programma, waarmee Richard Gere uitgroeide tot een superster. Je kunt An Officer and a Gentleman streamen via onder meer Amazon Prime en iTunes.

Bekijk de volledige programmering van de Vintage Love-filmmaand op Gids.tv.

Het verhaal
Verbitterd door de dood van zijn moeder, besluit de eenling Zack Mayo een officiersopleiding te volgen op de marinebasis van Port Rainier. Tijdens de bikkelharde opleiding sluit hij vriendschap met Sid Worley, een jongen die in het leger zit om zijn familietraditie in ere te houden. Het tweetal maakt er kennis met Paula en Lynette, twee fabrieksarbeidsters die hopen een officier aan de haak te kunnen slaan om op die manier te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Voor een redelijk conventioneel romantisch drama was het succes van An Officer and a Gentleman bij de jaarlijkse Oscaruitreiking ook opvallend. De film werd genomineerd voor maar liefst zes beeldjes, waaronder die voor Beste Actrice en Beste Originele Scenario. De film won twee prijzen. Louis Gossett jr. werd beloond voor zijn prachtige bijrol (waarmee hij pas de derde zwarte Amerikaan was die een Oscar won, na Hattie McDaniel en Sidney Poitier) en de enorme hit 'Up Where We Belong' kreeg de prijs voor Beste Originele Liedje.

Cast
Naast Richard Gere (Chicago) en Debra Winger (Terms of Endearment) zijn ook David Keith (Daredevil) en Robert Loggia (Scarface) te zien in An Officer and a Gentleman. Deze film is geregisseerd door Taylor Hackford (Dolores Claiborne).

An Officer and a Gentleman (1982) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op vrijdag 9 juli om 22.40 uur te zien op Net5. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 124 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Jaren 80-klassieker An Officer and a Gentleman vrijdag te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier