Romantisch drama An Officer and a Gentleman zie je donderdag op Net5

Romantisch drama An Officer and a Gentleman zie je donderdag op Net5
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

In de Vintage Love-filmmaand van Net5 staat donderdag de jaren tachtig-klassieker An Officer and a Gentleman op het programma, waarmee Richard Gere uitgroeide tot een superster. Je kunt An Officer and a Gentleman streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Verbitterd door de dood van zijn moeder, besluit de eenling Zack Mayo een officiersopleiding te volgen op de marinebasis van Port Rainier. Tijdens de bikkelharde opleiding sluit hij vriendschap met Sid Worley, een jongen die in het leger zit om zijn familietraditie in ere te houden. Het tweetal maakt er kennis met Paula en Lynette, twee fabrieksarbeidsters die hopen een officier aan de haak te kunnen slaan om op die manier te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Voor een redelijk conventioneel romantisch drama was het succes van An Officer and a Gentleman bij de jaarlijkse Oscaruitreiking best opvallend. De film werd genomineerd voor maar liefst zes beeldjes, waaronder die voor Beste Actrice en Beste Originele Scenario. De film won twee prijzen. Louis Gossett jr. werd beloond voor zijn prachtige bijrol (waarmee hij pas de derde zwarte Amerikaan was die een Oscar won, na Hattie McDaniel en Sidney Poitier) en de enorme hit 'Up Where We Belong', vertolkt door Joe Cocker en Jennifer Warnes, kreeg de prijs voor Beste Originele Liedje.

Cast
Naast Richard Gere (Chicago) en Debra Winger (Terms of Endearment) zijn ook David Keith (Daredevil) en Robert Loggia (Scarface) te zien in An Officer and a Gentleman. Deze film is geregisseerd door Taylor Hackford (Dolores Claiborne).

An Officer and a Gentleman (1982) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is donderdag 7 juli om 22.35 uur te zien op Net5. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 124 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV