Fantastische comedy Ghostbusters vrijdag te zien op SBS9

Fantastische comedy Ghostbusters vrijdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

De hopeloos slechte remake uit 2016 bewees het nog maar eens: aan de originele Ghostbusters kan niets tippen. Gelukkig kiest SBS9 er vrijdag (7 januari) dan ook voor om het origineel uit te zenden. Je kunt Ghostbusters streamen via onder meer Netflix en Amazon Prime.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Drie parapsychologieprofessors, die onderzoek verrichten naar het bestaan van geesten, verliezen hun baan bij de universiteit van New York. Zonder bron van inkomsten gebruiken ze hun opgedane kennis om te starten met een bedrijfje, gespecialiseerd in het opruimen van spoken, onder de naam Ghostbusters. Ze vestigen zich in een voormalige brandweerkazerne. Ondanks dat hun uitvindingen om spoken te vangen nog nooit zijn getest, blijken ze effectief. Wanneer er een portaal naar een andere dimensie wordt ontdekt, is er meer dan genoeg werk voor de Ghostbusters in de Big Apple.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Ghostbusters groeide in 1984 uit tot een succes dat zijn weerga niet kende. Naast volle bioscopen en de gelijknamige hit van Ray Parker jr. ("Who you gonna call? Ghostbusters!") leverde de franchise ook videospellen, bordspellen, kleren, boeken, speelgoed en pretparkattracties op. Tot op de dag van vandaag vinden we bovendien referenties naar de film terug in de popcultuur, zoals de serie Stranger Things. Boven alles is Ghostbusters echter ouderwets topvermaak, met een fantastische cast en een prima verhaal.

Cast
Naast Bill Murray (Groundhog Day) en Dan Aykroyd (Trading Places) zijn ook Sigourney Weaver (Avatar) en Harold Ramis (As Good as It Gets) te zien in Ghostbusters. Deze film is geregisseerd door Ivan Reitman.

Ghostbusters (1984) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is vrijdag 7 januari om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: avontuur, comedy. Speelduur: 105 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Fantastische comedy Ghostbusters vrijdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV