Legendarische musical Fiddler on the Roof zie je vrijdag op Canvas

Legendarische musical Fiddler on the Roof zie je vrijdag op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Ook in Nederland is de musical Fiddler on the Roof jarenlang een doorslaand succes geweest op de planken. In 1971 maakte Norman Jewison een legendarische filmversie van het verhaal en die is vrijdag te zien op Canvas. Je kunt Fiddler on the Roof streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Tevye is een arme Russiche melkboer die met liefde, trots en geloof de woelige tijden aan het einde van de negentiende eeuw probeert te overleven. Hij woont in Anatevka, een dorp dat in harmonie met vele tradities leeft, die ervoor zorgen dat het leven gebalanceerder is dan een violist op een puntdak. Hij heeft vijf dochters en een koppelaarster heeft nog geen bruidegom voor hen gevonden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Vijftig jaar na de originele release is de film Fiddler on the Roof nog altijd mateloos populair, maar ook in 1971 al: de musical was het grootste financiële succes van het jaar en werd voor maar liefst acht Oscars genomineerd. De beeldjes voor de muziek, de cinematografie en het geluid werden ook daadwerkelijk binnengesleept. Regisseur Jewison heeft de musical dan ook met veel charme naar het witte doek vertaald, en kon beschikken over de charismatische hoofdrolspelers Topol. Enige minpuntje is wellicht de lange speelduur (zo'n drie uur).

Fiddler on the Roof (1971) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op vrijdag 6 augustus om 20.55 uur te zien op Canvas. Genre: musical, romantiek. Speelduur: 181 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Legendarische musical Fiddler on the Roof zie je vrijdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier