Woensdag in Andere Tijden: kernenergie, onderwerp van eeuwige discussie

Woensdag in Andere Tijden: kernenergie, onderwerp van eeuwige discussie
Pijnpunt weer terug op politieke agenda

Kijktip :

Op de klimaattop in Glasgow, die in volle gang is, wordt door politieke leiders gesproken over oplossingen tegen klimaatverandering. Nu iedereen CO2-vrij maar niemand windmolens in zijn buurt wil, is kernenergie terug op de politieke agenda. Andere Tijden laat woensdag zien hoe het een onderwerp van eeuwige discussie blijft.

Andere Tijden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Geldverspilling
Veertig jaar geleden start de Brede Maatschappelijke Discussie over kernenergie, een groot participatie- en consultatie-experiment. Gewantrouwd door links en rechts: voor links een manier om kerncentrales door te drukken, voor rechts onzinnige geldverspilling. De Brede Maatschappelijke Discussie mag geen referendum zijn, maar wat is het dan?

Tsjernobyl
De uitkomst van het referendum wordt door de partijen verschillend uitgelegd. De mensen stemmen vóór kerncentrales, maar willen die niet meteen. De ramp in Tsjernobyl, in het jaar 1986, legt alles stil. Daarmee is het onderwerp kernenergie echter nog lang niet afgesloten: het keert altijd terug op de agenda.

Andere Tijden is elke woensdag rond 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Andere Tijden: kernenergie, onderwerp van eeuwige discussie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV