Top 10: De populairste films van 2021

Top 10: De populairste films van 2021
De populairste films volgens Gids.tv

Film :

Het jaar 2021 was uiteraard een bijzonder jaar: ook voor de film- en seriewereld, die nu ook voor het tweede jaar op een rij geteisterd werd door het coronavirus. Gids.tv zet de populairste films van het jaar op een rij.

De bovenstaande lijst is gebaseerd op de best gelezen recensies op Gids.tv van dit jaar. Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.

10. De Slag om de Schelde

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,1

Bron: Netflix
De grote 'Slag om de Schelde' is gaande. Een zeeslag vindt plaats in Zeeland en West-Brabant. De slag is beslissend voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog. Wat volgt is een film vol Hollands trots die niets afdoet aan de grote oorlogsfilms uit Hollywood, die je voelt, ziet en ervaart. Lees hier waar je De Slag om de Schelde kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van De Slag om de Schelde.

9. Palmer

Gids.tv: ★★★ | IMDb ★ 7,3

Bron: Apple TV
Eddie Palmer keert na jaren in de gevangenis terug naar huis om zijn leven opnieuw op te bouwen. Hij vormt een onwaarschijnlijke band met een verstoten jongen uit een probleemgezin. Het verhaal is niet origineel en de climax voel je in het eerste kwartier al aankomen. Lees hier waar je Palmer kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Palmer.

8. Seaspiracy

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 8,2

Bron: Netflix
Zeer gepassioneerd door het leven in de oceaan, gaat een filmmaker Ali Tabrizi op pad om de schade die mensen aanrichten aan zeedieren te documenteren terwijl hij een alarmerende wereldwijde samenzwering ontdekt. Een docu waarover heel veel gepraat werd: en terecht. Lees hier waar je Seaspiracy kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Seaspiracy.

7. The Guilty

Gids.tv: ★★ | IMDb ★ 6,3

Bron: Netflix
Het verhaal gaat over de gedegradeerde politieagent Joe. Hij werkt momenteel bij de alarmcentrale. Joe ontvangt een noodtelefoontje van een vrouw die ontvoerd wordt. Het verhaal mist aan het eind van de rit toch snelheid (tegen saaiheid aan) en actie. Lees hier waar je The Guilty kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Guilty.

6. Red Dot

Gids.tv: ★★★ | IMDb ★ 5,5

Bron: Netflix
David en Nadja, een stel van eind twintig, worstelt met hun huwelijk. Als Nadja zwanger wordt, doen ze een poging om hun relatie nieuw leven in te blazen en besluiten ze af te reizen naar de prachtige uitgestrekte gebieden in het noorden van Zweden voor een skitocht. Niet meer dan een film die je op een vervelende vrijdagavond even opzet. Lees hier waar je Red Dot kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Red Dot.

5. The White Tiger

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 7,1

Bron: Netflix
Het verhaal gaat over de jongeman Balram. Hij is van arme komaf en droomt ervan om een succesvolle ondernemer te zijn. Een boeiend verhaal - had misschien een half uurtje korter kunnen zijn - die uiteindelijk niet zo sympatiek eindigt. Lees hier waar je The White Tiger kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The White Tiger.

4. Just Say Yes

Gids.tv: ★½ | IMDb ★ 4,6

Bron: Netflix
Lotte is al haar hele leven bezig met de invulling van de ideale bruiloft. Alles, van het draaiboek tot aan een prachtige trouwlocatie, heeft ze tot in de puntjes voorbereid. Romcom liefhebbers halen er echt nog wel een paar leuke momenten uit, maar goed wordt het nooit. Lees hier waar je Just Say Yes kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Just Say Yes.

3. Pieces of a Woman

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,0

Bron: Netflix
Het jonge koppel Martha en Sean verliest hun baby bij een thuisbevalling. Vooral Martha weet zich met haar emoties geen raad. Een film die uiteindelijk geen partij kiest en durft af te stoten op momenten dat je daar als kijker helemaal niet op zit te wachten. Lees hier waar je Pieces of a Woman kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Pieces of a Woman.

2. Chernobyl 1986

Gids.tv: ★½ | IMDb ★ 4,5

Bron: Netflix
Tsjernobyl, in het jaar 1986. Na een mislukte veiligheidstest in een grote kerncentrale ontstaat er een explosie met rampzalige gevolgen. Lelijke geschiedsvervalsing, een overgedramatiseerde finale en matige special effects. Lees hier waar je Chernobyl 1986 kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Chernobyl 1986.

1. The Unforgivable

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 7,2

Bron: Netflix
Het verhaal gaat over Ruth Slater. Zij komt vrij uit de gevangenis na het uitzitten van een straf voor een gewelddadige misdaad en keert terug in een maatschappij die weigert haar verleden te vergeven.Een verhaal met vreemde momenten die de cirkel met een bloedstollende finale wel rond maakt. Lees hier waar je The Unforgivable kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Unforgivable.

Het team van Gids.tv wenst jou een hele fijne jaarwisseling. We zien je graag in 2022 weer!

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV