Serierecensie: The Spectacular is spannende conspiracy thriller met prachtige Hadewych Minis

Serierecensie: The Spectacular is spannende conspiracy thriller met prachtige Hadewych Minis
Van de makers van Van God Los en Riphagen

Film :

Vanaf 2 januari is de misdaadserie The Spectacular te zien op NPO 3. De bloedstollende ontmoeting tussen Janine Maes (Hadewych Minis) en IRA-lid Fiona Hughes (Aoibhinn McGinnity) in een Café in Roermond vergeet je niet snel. Lees hier de serierecensie van The Spectacular.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Vergismoorden en aanslagen
Eind jaren ’80 wordt het zuiden van Nederland opgeschrikt door een reeks gruwelijke IRA-aanslagen. Ze zijn gericht op Engelse soldaten die, gelegerd in bases in Duitsland, veel uitgaan in Limburg. Een speciaal team van rechercheurs met Janine Maes aan het roer, opent de internationale jacht op een onzichtbare terreurcel, die een aanslag van ongekende omvang in Nederland heeft gepland.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainmentscore: 6,9 | IMDb ★ 8,2

Deze misdaadserie vol ambitie en een flinke bende nationale en internationale acteurs is geïnspireerd op een waargebeurd en nog niet eerder vertelt verhaal. Met het fictieve personage Janine Maes (uitmuntend gespeeld door Hadewych Minis) wordt je eigenlijk al in de eerste aflevering meteen ingepakt. Met de decors en kostuums, inclusief extreme schoudervullingen en een enorme aantal sigaretten wordt de sfeer van de jaren '80 en begin '90 zijn uitstekend in beeld gebracht. De vele complexe verhaallijnen zijn in vier snel gemonteerde afleveringen uiteengezet, waarbij je echt je best moet doen om de tijdlijn te volgen. Met wat meer tijd - of een paar afleveringen extra - had dit beter tot zijn recht gekomen. De spanning blijft vier afleveringen lang wel 'aan', en dat is een compliment. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Hadewych Minis (Forever Rich) en Jacob Derwig (Klem) zijn ook Kerr Logan (Game of Thrones), Ian Beattie (Black Bird), Aoibhinn McGinnity (Nightflyers), Declan Conlon (Vikings), Jochum ten Haaf (Dunkirk) en Cillian Lenaghan te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Willem Bosch (Feuten).

De misdaadserie The Spectacular is te zien op NPO Plus en vanaf zondag 2 januari elke week om 21.15 uur op NPO 3. Deze miniserie bevat 4 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Genre: Misdaad, Thriller, Drama.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: The Spectacular is spannende conspiracy thriller met prachtige Hadewych Minis of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV