Donderdag in Op1: Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Henk Staghouwer over de voedselcrisis

Donderdag in Op1: Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Henk Staghouwer over de voedselcrisis
Dit zijn de gasten van donderdag 24 maart

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Sven Kockelmann en Fidan Ekiz. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 24 maart

  • De leiders van de dertig NAVO-landen komen vandaag in Brussel bijeen voor een historische top over de oorlog in Oekraïne. Vier weken nadat Rusland Oekraïne binnenviel is de vraag hoe de NAVO het niet-lid kan ondersteunen. Minister van Defensie Kajsa Ollongren is aanwezig en vertelt vanavond in Op1 over de plannen. Nederland is al met jachtvliegtuigen aanwezig aan de Oostgrens van de NAVO. Veelal gebeurt dit vanaf F35-vliegbasis Leeuwarden.Johan van Deventer, de commandant van die vliegbasis, leidt de komende twee weken de oefening Frisan Flag, waar ook de NAVO aan deelneemt.

  • Door de oorlog dreigt er een mondiale voedselcrisis. Wat betekent dat voor Nederland? Dat bespreken we vanavond met minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Henk Staghouwer en met Nederlandse boer in Oekraïne Kees Huizinga. Hij sprak met meerdere EU-leiders om de noodklok te luiden over de oogst die dreigt te mislukken. Toch gaat hij weer terug naar Oekraïne.

  • Rusland heeft een grote rol in de geschiedenis van de ruimtevaart. Maar nu Oekraïne door de Russen binnen is gevallen moeten we onafhankelijker van ze gaan werken in de ruimte, vindt Anna Gimbrère. Met een minister van Ruimtevaart zou Nederland meer aandacht moeten hebben voor onze eigen rol in het heelal. Vanavond in Op1 legt ze dat uit.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV