Nieuwe reeks Man en kunst gaat dinsdag 5 april van start op NPO 2

Nieuwe reeks Man en kunst gaat dinsdag 5 april van start op NPO 2
Lucas De Man bespreekt bijzondere kunstwerken

Kijktip :

Tijdens de Nationale Museumweek is Man en kunst terug op NPO 2. In dit programma praat Lucas De Man ons bij over de meest bijzondere kunstwerken uit de vaste collectie van Nederlandse musea. Deze week staat het werk van vrouwen centraal.

Man en kunst aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Royalty
In de eerste aflevering staat Thérèse Schwartze centraal. Ze portretteerde royalty en de fine fleur van de negentiende eeuwse adel. De jonge, selfmade miljonair bezat meerdere chique panden aan de Amsterdamse Prinsengracht, maar stond het liefst in haar atelier.

Het Loo
Lucas De Man bekijkt het door Schwartze meesterlijk geschilderde portret van koningin Emma met prinses Wilhelmina op haar arm, uit de jaren 1880. Dit bijzondere werk is te zien in, het binnenkort te openen, Paleis Het Loo in Apeldoorn, waar heel Nederland ervan kan genieten.

Man en kunst is vanaf dinsdag 5 april dagelijks rond 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Man en kunst terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe reeks Man en kunst gaat dinsdag 5 april van start op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV