Special Op weg naar het Lagerhuis vrijdag 6 mei te zien op NPO 2

Special Op weg naar het Lagerhuis vrijdag 6 mei te zien op NPO 2
Jongeren in debat

Kijktip :

Wie wordt de beste jonge debater van Nederland? En wie houdt de beste toespraak? De finalisten van de landelijke debatcompetitie laten in Op weg naar het Lagerhuis hun kunsten zien voor een jury (Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop, journalist Natasja Gibbs en politicologe Julia Wouters). Amber Kortzorg presenteert het programma.

Op weg naar het Lagerhuis gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Onderwerpen
In deze editie van Op weg naar het Lagerhuis gaan de jongeren in debat over uiteenlopende onderwerpen. Moeten jongeren bijvoorbeeld weer leren om te vechten voor de vrede? Krijgt de huidige generatie het slechter dan hun ouders? Is het speelse karakter van seks verdwenen en durven jongeren nog op een onbevangen manier om te gaan met seksualiteit?

Pim Fortuyn
De uitzending vindt plaats op een bijzondere dag, want op 6 mei is het twintig jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord. Daarom voeren de jongeren een speciaal debat met Fortuynist en JA21-Tweede Kamerlid Joost Eerdmans over de erfenis van Fortuyn. Is twintig jaar populisme een zegen geweest voor Nederland of juist niet?

De special Op weg naar het Lagerhuis is vrijdag 6 mei om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je Op weg naar het Lagerhuis terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Special Op weg naar het Lagerhuis vrijdag 6 mei te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV