Vanavond op tv: laatste Hier Zijn de Van Rossems met Sis van Rossem

Vanavond op tv: laatste Hier Zijn de Van Rossems met Sis van Rossem
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 28 mei

Kijktip :

Vanavond is de laatste aflevering van Hier Zijn de Van Rossems te zien. De aflevering, dit voorjaar opgenomen, zou eigenlijk pas volgend jaar te zien zijn, maar door het plotselingen overlijden van Sis van Rossem is de aflevering naar voren verplaatst, als eerbetoon aan de kunsthistorica. Hier Zijn de Van Rossems in Zierikzee zie je zaterdagavond om 20.40 uur op NPO2. Hieronder lees je de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 28 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiefilm: Mission: Impossible - Ghost Protocol

Veronica
20:00 uur

De IMF-organisatie waarvoor geheim agent Ethan Hunt werkt, wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een terroristische aanslag op het Russische Kremlin. De organisatie wordt hierdoor op non-actief gesteld, maar Hunt weigert dit te accepteren en stelt alles in het werk om de naam van het IMF te zuiveren. In hun zoektocht naar de werkelijke dader, ontdekken Hunt en zijn team een wereldvernietigend complot. Hun missie is nu nog moeilijker geworden, zo niet onmogelijk.


Nieuw: Domino Challenge

RTL 4
20:01 uur

Vanavond gaat de nieuwe spelshow Domino Challenge van start op RTL 4. In navolging van LEGO Masters presenteert Ruben Nicolai opnieuw een show rond kleine steentjes. De beste dominobouwers van Nederland nemen het in een zenuwslopende competitie tegen elkaar op. De teams bestaan uit duo's, die proberen de meest waanzinnige, creatieve, spannende én ingenieuze bouwwerken te maken met de beroemde steentjes. De bouwteams krijgen de beschikking over maar liefst twee miljoen dominostenen, waarmee ze oogverblindende - maar wankele - creaties maken. Met vaste hand, precisie en zelfbeheersing proberen ze hun bouwwerken tijdens de bouwfase overeind te houden. Op het moment suprème is het echter natuurlijk de bedoeling dat alle steentjes omvallen. De wereldberoemde Amerikaanse domino-artiest Lily Hevesh - die de bijnaam 'Queen of Domino' heeft gekregen - fungeert als jurylid in deze spannende spelshow. Welk duo weet de grootste indruk te maken met hun adembenemende bouwwerken?


Start: Sophie Cross

NPO 3
20:21 uur

De Franse misdaad-/thrillerserie Sophie Cross is vanaf vanavond drie zaterdagen met een aflevering van speelfilmlengte te zien op NPO 3. In de serie volgen we de briljante advocate Sophie Cross, die plotseling in een nachtmerrie belandt. Sophie Cross beleeft samen met haar vijfjarige zoontje Arthur Leclercq een heerlijke, zonnige zomerdag in hun huis bij een meer. Als Sophie even de aandacht verliest is haar zoontje plotseling spoorloos verdwenen. Uit pure wanhoop besluit Sophie haar carrière als advocate op te geven. Ze maakt een carrièreswitch naar de politie, waar haar man Thomas ook werkt. Bij haar eerste zaak wordt na een aanrijding een lijk aangetroffen in de achterbak van de auto van een bekende dealer. Sophie probeert haar plek in het team te verdienen en duikt in de zaak.


Slot: Hier zijn de Van Rossems

NPO 2
20:40 uur

Vanavond is de laatste aflevering van Hier zijn de Van Rossems te zien op NPO 2. Of het programma nog terugkomt zal nog moeten blijken, want Sis is onlangs op 77-jarige leeftijd overleden. In deze laatste aflevering bezoeken de Van Rossems Zierikzee. In april 2022 bezochten Maarten, Sis en Vincent Zierikzee. Door het overlijden van Sis bleek dit de laatste keer dat de Van Rossems samen op stap gingen. Zierikzee mag dan niet groot zijn, de Zeeuwse stad heeft een imposant aantal monumentale plekken en gebouwen. En een rijke geschiedenis bovendien, waarin het water een grote rol speelt. De Van Rossems belichten die geschiedenis terwijl ze Zierikzee op hun eigen wijze verkennen. Ze bezoeken onder meer het Stadhuismuseum, nemen de gezichtsbepalende Dikke Toren onder de loep en kunnen uiteraard ook niet om de Zeelandbrug heen. In het nabijgelegen Ouwerkerk brengen ze een bezoek aan het Watersnoodmuseum.


Live: Liverpool - Real Madrid (finale Champions League)

RTL 7
20:53 uur

De grootste clubwedstrijd ter wereld staat vanavond op het programma: Liverpool - Real Madrid, in de finale van de Champions League in het Stade de France in Parijs. Het duel is om 21.00 uur live te zien op RTL 7 en Ziggo Sport. Liverpool kent in de Champions League een ijzersterk seizoen. De Engelsen wonnen al hun wedstrijden in de poulefase en rekenden in de knock-outfase achtereenvolgens af met Internazionale, Benfica en Villarreal. Er werd slechts één keer verloren (met 1-0, van Inter) en één keer gelijkgespeeld (3-3 tegen Benfica). De reeks van Real Madrid verloopt wat moeizamer. Weliswaar verloor de recordkampioen slechts één wedstrijd in de groepsfase, maar vervolgens trof het zeer sterke tegenstanders: Paris Saint-Germain, Chelsea en Manchester City. Vooral de duels tegen City waren spektakelstukken (4-3 en 1-3). Ondanks nederlagen wist Real Madrid altijd de volgende ronde - en uiteindelijk de finale - te bereiken.


Filmdrama: Billy Elliot

Eén
21:20 uur

Drama van Stephen Daldry.


Terug: Ik vertrek - even weg

NPO 1
22:29 uur

Vanavond begint een nieuwe reeks van Ik vertrek: even weg, het programma waarin stellen uit Ik vertrek bij elkaar op bezoek gaan om even helemaal tot rust te komen - en misschien zelfs nieuwe ideeën op te doen. Met in de eerste aflevering: Aadje en Richard en Margot en Mark. Tien jaar geleden vertrokken Margot en Mark naar Slowakije, waar ze een naaktcamping wilden beginnen. Ze hebben nooit tijd gehad om stil te staan bij de vraag of dit nog wel hun droom is - tot hun bezoek aan Aadje en Richard in Spanje. Ze genieten van de warmte en de gastvrijheid van de excentrieke heren en de nieuwe omgeving zet hen aan het denken. Omgekeerd staat Aadje en Richard een hele andere ervaring te wachten. Het zijn echte luxepoezen, maar nu moeten ze zich zien te redden in een eenvoudig verblijf op een camping. Vooral in de herfst valt dit niet mee. Ondanks de verschillen tussen de stellen, vinden ze elkaar in hun liefde voor dieren, oude spullen en het gemis van dierbaren.


Classic Albums: Suede - Coming Up

NPO 3
23:02 uur

In Nederland wordt de Britpopband Suede behoorlijk overvleugeld door tijdgenoten als Oasis en Blur, maar in Groot-Brittannië hebben ze nagenoeg dezelfde status als die andere bands. In een nieuwe aflevering van Classic Albums wordt hun plaat Coming Up onder de loep genomen. Suede brak in 1993 door met hun gelijknamige debuutalbum, die de hitsingles 'The Drowners', 'Metal Mickey', 'Animal Nitrate' en 'So Young' opleverde. Ook de tweede plaat, Dog Man Star (1994), was een groot succes. Vervolgens leek gitarist Bernard Butler het doodvonnis van de groep te tekenen door de band te verlaten. Twee jaar later kwam Suede echter de studio uit met hernieuwde energie én het album Coming Up, dat maar liefst vijf Top 10-singles voortbracht (onder meer 'Trash', 'Beautiful Ones' en 'Saturday Night'). Door middel van archiefbeelden en interviews wordt verteld hoe Suede zichzelf opnieuw uitvond en hoe het album tot stand kwam. Een verhaal vol twijfel, zelfvertrouwen, instinct en uiteindelijk wedergeboorte.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: laatste Hier Zijn de Van Rossems met Sis van Rossem of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV