Vanavond op tv: Waylon bij Boerderij van Dorst, Enola Holmes op Netflix en meer

Vanavond op tv: Waylon bij Boerderij van Dorst, Enola Holmes op Netflix en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 6 november

Kijktip :

Deze zondag staat er weer een nieuwe aflevering van Boerderij van Dorst voor de deur met ditmaal Waylon en Frederique Spigt te gast. Daarnaast kun je deze zondag naar Netflix voor de film Enola Holmes 2, kun je op Canvas kijken naar Escape from Kabul en is minister Van der Wal bij College Tour te gast. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 6 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Escape from Kabul

Canvas
20:09 uur

Op de Vlaamse zender Canvas is vanavond de HBO-documentaire Escape from Kabul te zien. Deze documentaire laat met behulp van nooit eerder vertoond beeldmateriaal de historische slag om het vliegveld van Kaboel zien. De hoofdstad van Afghanistan vormde het toneel van de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit het land.

College Tour met Christianne van der Wal

NPO 2
20:21 uur

In de vierde aflevering van dit seizoen van College Tour is één van de meest besproken politici van Nederland te gast: Christianne van der Wal, minister voor Natuur en Stikstof in het kabinet-Rutte IV. Zij gaat in gesprek met Twan Huys en een zaal vol studenten. Van der Wal is verantwoordelijk voor hét politieke hoofdpijndossier van dit moment: stikstof. Ze moet als minister het doel van vijftig procent stikstofreductie in 2030 zien te realiseren. Maar toen Van der Wal bekendmaakte waar in Nederland de stikstofuitstoot flink omlaag moet, reden boze boeren nog dezelfde avond met trekkers naar haar privéwoning.

Boerderij van Dorst: Frédérique Spigt en Waylon

NPO 3
21:16 uur

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Boerderij van Dorst ontvangt Raven van Dorst actrice/zangeres Frédérique Spigt en zanger Waylon, de artiestennaam van Willem Bijkerk. Zij helpen Van Dorst bij de meest uiteenlopende klusjes op de boerderij.

Streamingtip: Enola Holmes 2

Netflix
Nu te streamen

Enola Holmes neemt haar eerste zaak als rechercheur op zich, maar om het mysterie van een vermist meisje te ontrafelen, heeft ze hulp nodig van vrienden en broer Sherlock. Lees hier waar je Enola Holmes 2 kunt kijken.

Slot: Nederland is vol

NPO 1
21:26 uur

De afgelopen weken was Jeroen Pauw op zondagavond te zien met het praatprogramma Nederland is vol, waarin hij de grenzen van de Nederlandse samenleving onderzocht. Zijn die inmiddels bereikt? In de slotaflevering werpt Pauw een blik op de toekomst. De afgelopen periode onderzocht Pauw - op locatie - een aantal prangende vraagstukken. In de eerste aflevering stond bijvoorbeeld de problematiek van Schiphol centraal. Vervolgens kwamen ook de thema's Dieren, Toeristen, Verkeer en Mensen aan bod. Het moge duidelijk zijn: Nederland kampt met een groot aantal hoofdpijndossiers.

Actiefilm: Mad Max 2 - The Road Warrior

SBS 9
22:20 uur

In Mad Max 2 - The Road Warrior bestaat de wereld van nu niet meer. De steden van vroeger zijn veranderd in een grote woeste landstreek. Door deze streek trekt de eenzame zwerver Max doelloos rond. Constant op zoek naar voedsel en benzine om te kunnen overleven. Hij komt terecht bij een dorpje waar de inwoners een enorme hoeveelheid benzine hebben. Hier gaat hij na enige twijfel de strijd aan met een groep gewelddadige motorrijders.

Actuele video's

Meer actuele video's