Vanavond op tv: België - Canada (WK voetbal), Kensington-concert in Het Perfecte Plaatje

Vanavond op tv: België - Canada (WK voetbal), Kensington-concert in Het Perfecte Plaatje
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 23 november

Kijktip :

Vanavond komen onze zuiderburen voor het eerst in actie op het WK voetbal, met de wedstrijd tegen Canada. Verder onder meer het afscheidsconcert van Kensington in Het Perfecte Plaatje. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 23 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: België - Canada (WK voetbal)

NPO 1
19:50 uur

Vanaf 19.20 uur voorbeschouwing en om 20.00 uur live verslag van de wedstrijd België - Canada in Groep F van het WK voetbal in Qatar. Het is de eerste keer dat onze zuiderburen in actie komen op dit WK. Het duel is ook te zien op de livestream via Gids.tv. België beschikte het afgelopen decennium over een gouden generatie, maar verder dan een derde plek op het WK van 2018 kwamen ze niet. Ze nemen het vanavond op tegen Canada, dat voor het eerst sinds 1986 weer aanwezig is op het WK voetbal.

Het Perfecte Plaatje: afscheidsconcert Kensington

RTL 4
20:30 uur

In een nieuwe aflevering van Het Perfecte Plaatje, alweer de zevende van dit seizoen, krijgen de bekende hobbyfotografen opnieuw een paar bijzondere opdrachten. De fotografen staan deze week front row bij het afscheidsconcert van Kensington in de oude bezetting. Als echte concertfotografen moeten zij dit speciale moment in één beeld zien te vangen. Dit alles onder de bezielende begeleiding van de huisfotograaf van de band, Bart van Heemskerk. Ook storten ze zich op de wereld van insecten. De uitdaging is om de kleine wereld groot te maken.

Terug: Steenrijk, straatarm

SBS 6
20:30 uur

Na het einde van Restaurant Misverstand is het realityprogramma Steenrijk, straatarm vanaf vanavond terug met herhalingen op SBS6. In Oudekerk aan de Amstel woont het gezin Van Delft, moeder Denise, vader Nick en hun drie kinderen. Ze wonen op een groot stuk land, waar ze ook hun succesvolle paardenbedrijf runnen. In Hoorn woont de familie Van Krimpen in een sociale huurwoning. Het gezin bestaat uit moeder Vera, dochters Maudie en Danique en zoon Finn.

Concert: Mart Hoogkamer in Ahoy

NPO 3
21:15 uur

Na de laatste aflevering van de vijfdelige serie Mart op de Piste is vanavond op NPO 3 een registratie te zien van het concert dat Mart Hoogkamer op 9 april 2022 in Rotterdam Ahoy gaf. Het concert dat Hoogkamer afgelopen voorjaar in Rotterdam Ahoy gaf is de grootste eigen show in de carrière van de 23-jarige zanger uit Leiden. Die stond in de zomer van 2021 bovenaan de hitlijsten met de meezinger 'Ik ga zwemmen'. Hoogkamer geeft in Ahoy een avondvullend concert waarin hij zowel repertoire van de laatste jaren als nieuwe nummers zal brengen.

Docu: Al wat je ziet

NPO 2
22:40 uur

Vanavond is op NPO 2 opnieuw een IDFA-première te zien: de documentaire Al wat je ziet (originele titel: All You See) van regisseur Niki Padidar. Wat als je van de ene op de andere dag niet meer wordt gezien, maar wordt bekeken? En hoe is het om opeens in een nieuwe wereld te belanden waar niks meer klopt? De hoofdpersonen in Al wat je ziet roepen in hun nieuwe leven in Nederland dagelijks ongewild reacties op. Zelfs na twintig jaar blijven de vragen komen: waar kom je vandaan, spreek je Nederlands, word je bruiner in de zon?

Actuele video's

Meer actuele video's