Vanavond op tv: halve finale Expeditie Robinson, start The Net - Promised Land

Vanavond op tv: halve finale Expeditie Robinson, start The Net - Promised Land
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 12 december

Kijktip :

Vanavond kun je kijken naar spanning en sensatie in de halve finale van Expeditie Robinson. Maar daarnaast is er nog veel meer te zien, zo gaat The Net - Promised Land van start, worden interessante documentaires uitgezonden maar kun je ook overschakelen naar een heerlijke comedy- en fantastyfilm… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 12 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: The Net - Promised Land

FOX
20:00 uur

Het is misschien wel nog nooit zo duidelijk geweest als deze editie van het WK voetbal: de sport kent een hele grote schaduwzijde. Deze zijde leren we kennen in de serie The Net, die vanaf maandag wekelijks te zien is op FOX. Het eerste seizoen van The Net heeft de naam Promised Land en huist één van Nederland's grootste misdaadacteurs: Raymond Thiry, bekend van onder meer Undercover en Penoza. Hij speelt ook een rol in de andere twee seizoenen, Prometheus en Powerplay, die in de hieropvolgende maanden zullen worden uitgezonden. Lea (Birgit Minichmayr) is een advocaat in Berlijn met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Haar wereld staat op zijn kop wanneer haar verloofde David voor haar ogen sterft. Ze ontdekt dat hij voor iets of iemand op de vlucht was. Op dezelfde dag wordt ook de beste vriend van de rechtse hooligan Marcel (Max von der Groeben) vermoord en er lijkt een verband te zijn tussen deze twee sterfgevallen.

Docu: Het laatste woord

NPO 2
20:25 uur

Maandag staat er weer een documentaire op het programma van 2Doc, genaamd Het laatste woord. Jessica Villerius, bekend van De kinderen van Ruinerwold, duikt ditmaal in het leven van de Nederlandse Jurriën, die al tien jaar vastzit in Tunesië voor de moord op zijn vrouw. De licht-autistische Jurriën ging online op zoek naar een liefde, en zocht daarvoor specifiek op sites waar islamitische vrouwen westerse mannen ontmoeten. Hij trof daar de mooie, slimme Marwa. Een razendsnelle verloving volgde, en binnen een paar maanden ook het huwelijk. Maar kort na het feest komen al snel de eerste barsten; de sfeer binnen het huwelijk is niet bepaald vrolijk en van lichamelijk contact is ook geen sprake. Op 27 december 2013 krijgt het jonge stel ruzie in een Tunesische hotelkamer en Marwa eindigt na een val van driehoog op de stoep van het hotel. Was het een val, een duw, of is Marwa door Jurrien met buitengewoon veel kracht over de balustrade naar beneden gegooid? Justitie is er zeker van: Jurrien is schuldig. Maar is dat echt zo?

Fantasyfilm: Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1

NET 5
20:30 uur

In Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 wordt heel Groot-Brittanië in haar greep gehouden door Heer Voldemort, die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter. Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden Harry en zijn twee beste vrienden Ron en Hermelien zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.

Comedy: Dumb & Dumber

SBS 9
20:30 uur

In de comedy Dumb & Dumber zijn Harry en Lloyd twee niet al te slimme jongens, die veel moeite hebben om een baan te behouden. Als Lloyd tijdens zijn korte carrière als limousinechauffeur Mary Swanson naar het vliegveld brengt, ziet hij dat ze haar koffertje vergeet. Hij besluit deze naar haar toe te brengen, maar dan blijkt dat Mary het koffertje, waar losgeld inzit, bewust voor een stel ontvoerders heeft achtergelaten.

Expeditie Robinson: halve finale

RTL 4
20:32 uur

Op het eiland van Expeditie Robinson is het maandag tijd voor de halve finale. Op de eilandraad wordt nog gestreden voor de laatste finaleplek. De zes expeditieleden die nog in de race zijn, nemen het op deze een-na-laatste laatste dag maar liefst drie keer tegen elkaar op. Er zijn maar drie plaatsen voor de finale te verdelen, dus het gaat hard tegen hard. Niek Roozen, Ferry Weertman, April Darby, Dennis Wilt en Londen Loy zijn in ieder geval door naar die halve finale, maar wie gaat ze daar vergezellen? Is het Dzifa Kusenuh of toch Harry Piekema? Dit seizoen van Expeditie Robinson begon met drie kampen en 21 deelnemers. Daarvan zijn er nog dus nog maar zes over. Daarvoor vielen onder anderen Rose Bertram, Liza Sips en Juultje Tieleman af. De Expeditie wordt gepresenteerd door Rick Brandsteder em Nicolette Kluijver.

Docu: Trump en de Joden

NPO 2
22:19 uur

Na de documentaire Het laatste woord volgt er maandag laat nog een documentaire: Trump en de Joden. In de aanloop naar de belangrijke midtermverkiezingen van oktober dit jaar volgt Gideon Levy oud-president Donald Trump en zijn invloed op de Joodse gemeenschap. Levy portretteert verschillende personen uit de Joodse gemeenschap, van ultra-orthodox tot progressief. Aan de hand van onder meer de racistische en antisemitische rellen in Charlottesville in 2017 en de bestorming van het Capitool na de laatste presidentsverkiezingen, schetst Levy een ontluisterend beeld. Een deel van de Amerikaanse Jodsen voelt zich aangetrokken tot Trump, terwijl, paradoxaal genoeg, tijdens zijn presidentschap het antisemitische sterk is opgelaaid. Daarnaast laat Levy de dagelijkse politieke en maatschappelijke realiteit zien van de zeven miljoen Joodse Amerikanen, van wie een toenemend aantal moet leven onder de armoedegrens.

Actuele video's

Meer actuele video's