Ook NRC, Trouw en Het Parool zien Humberto Tan geen kritische vragen stellen

Ook NRC, Trouw en Het Parool zien Humberto Tan geen kritische vragen stellen
'Dotan koos voor een thuiswedstrijd'

Nieuws :

De tv-recensenten van de Nederlande kranten schrijven dinsdag allemaal over het interview van zanger Dotan bij RTL Late Night maandagavond. Bij Humberto Tan kreeg hij alle ruimte, zo wordt - na het AD - ook geconstateerd door Het Parool, Trouw en NRC.

Dotan werd "weer met open armen ontvangen", schrijft Han Lips in Het Parool. "De zanger koos voor een thuiswedstrijd aan tafel bij Humberto Tan om de lucht te klaren over de nepfans die hem jarenlang online hadden opgehemeld."

"Maandagmiddag postte hij een mea culpa-filmpje op Facebook en 's avonds zou hij door het stof gaan bij RTL Late Night. Humberto Tan stelde alleen de échte vragen niet", concludeert Maaike Bos in Trouw. "De muzikant kon zichzelf vrijelijk framen als slachtoffer van een stommiteit aan het begin van zijn carrière in 2011. Nu neemt hij de verantwoordelijkheid, maar pas nadat de mediastorm is losgebarsten."

Dotan bij RTL Late Night

De kritische vragen werden gesteld door de overige gasten aan tafel, zoals acteur Leopold Witte en tv-gezichten Zarayda Groenhart en Fajah Lourens. "Wat vroeg Tan allemaal NIET? Dat is simpel te bedenken, want die vragen kwamen wel van de andere gasten aan tafel", aldus Bos.

"Tan liet het stellen van de meest kritische vragen over aan de gasten aan tafel", schrijft ook tv-recensent Arjen Fortuin in de NRC. "Dotan ging natuurlijk lekker bij RTL Late Night zitten. Daar probeerde hij zich uit de ellende te draaien waarin hij belandde toen De Volkskrant zaterdag aantoonde dat er vanuit zijn management 140 nepaccounts op sociale media worden aangestuurd."

Fortuin vervolgt: "Tegen Humberto Tan zei de belaagde artiest dat hij het jammer vond dat er inmiddels een 'hetze' ontstaan was, waarbij allerlei mensen aan het 'gissen' waren. De onwaarschijnlijke ontmoetingen waarover hij zelf had gerept waren heus echt. En hij wist niet wat er in zijn naam was gefabuleerd."

Maaike Bos sluit af met de volgende conclusie: "De kijker wordt hier onder leiding van Humberto Tan volkomen van het kastje naar de muur gestuurd. Los van de feiten wil je ook gewoon horen dat nepnieuws verspreiden niet stom, maar slecht is. Dat dit een vorm van fraude is. Dat hij het had moeten weten. Dat hij zichzelf voor de kop slaat. Had hij zich maar bij Pauw aan een echt vragenvuur onderworpen, dan had hij nu misschien een schone lei gehad."

Niet alleen Het Parool, Trouw en NRC schreven over het interview van Dotan bij RTL Late Night. Angela de Jong is ook van mening dat Humberto Tan Dotan alle ruimte gaf.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Ook NRC, Trouw en Het Parool zien Humberto Tan geen kritische vragen stellen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV