Vanavond op tv: aftrap B&B vol liefde, NOS Uit het leven, Beste Oliebollenbakker van Nederland

Vanavond op tv: aftrap B&B vol liefde, NOS Uit het leven, Beste Oliebollenbakker van Nederland
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 29 december

Kijktip :

Vanavond kun je onder meer kijken naar de aftrap van een nieuw seizoen van B&B vol liefde. Maar er is meer dan een datingshow om uit te kiezen. Ga je voor een superheldenfilm, kennisquiz, een ode aan de overledenen of muziek? Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 29 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Superheldenfilm: The Dark Knight Rises

Veronica
20:29 uur

In The Dark Knight Rises is het acht jaar geleden sinds Batman in de duisternis verdween. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City de kop ingedrukt. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker is echter de opkomst van Bane, een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar het is nog maar de vraag of Batman het kan winnen van Bane.

Terug: B&B Vol Liefde (de aftrap)

RTL 4
20:30 uur

Het nieuwe seizoen van B&B vol liefde staat weer voor de deur en start donderdag al, vlak voor het nieuwe jaar. Dat gebeurd met de zogenaamde 'aftrap', waarin we de eigenaren leren kennen die we deze zomer gaan volgen. Dit heeft natuurlijk maar één doel: we moeten gaan schrijven! Door het gigantische kijkcijfersucces van de vorige reeks hoefde we niet lang te raden dat ook dit jaar weer een reeks zou volgen. De mogelijke deelnemers van dit jaar vertellen in De aftrap naar welke man of vrouw ze op zoek zijn om samen aan het liefdesavontuur van hun leven te beginnen. Met deze aanpak kopieert B&B vol liefde de aanpak van een andere zeer succesvolle datingshow: Boer zoekt vrouw. Het geeft de kijker de gelegenheid een brief te schrijven naar de favoriete B&B eigenaar. het nieuwe seizoen van B&B vol liefde is in de loop van 2023 te zien op RTL 4.

De slimste mens: Mátyás Bittenbinder

NPO 1
20:34 uur

Donderdag is de laatste aflevering van de eerste week van De slimste mens te zien op NPO 1. Na drie afvallers is het tijd voor de vierde nieuwe uitdager: Mátyás Bittenbinder, bioloog en presentator. De vierde nieuwe uitdager van het seizoen zal een redelijke onbekende zijn voor de meeste mensen: Mátyás Bittenbinder is namelijk bioloog en daar zijn er maar weinigen echt van bekend (behalve uiteraard Freek Vonk). Toch is Bittenbinder vaak te vinden aan de talkshowtafels en is hij huisbioloog van Eva Jinek bij RTL 4.

Bekijk ook het uitzendschema van De slimste mens winter 2023.

Over De slimste mens
De slimste mens is dit seizoen te zien op NPO 1 en staat zoals altijd onder de bezielende leiding van presentator Philip Freriks en kritisch jurylid Maarten van Rossem. In dit seizoen is de quiz vier dagen in de week te zien.

Terug: NOS Uit het leven

NPO 1
21:23 uur

Ook in 2022 zendt de NOS weer Uit het leven uit. Voor de dertiende keer zal presentator Herman van der Zandt een overzicht van de overledenen van 2022 bieden. Ditmaal op donderdag 29 december om 21.20 uur. De doden in binnen- en buitenland zullen worden geëerd. Henny Vrienten, Han Peekel en Remco Campert, maar ook Gorbatsjov en Olivia Newton-John krijgen een ode. Natuurlijk zal het dit jaar veel gaan over Queen Elizabeth, die op 96-jarige leeftijd overleed. Ook degenen die in anonimiteit een bijdrage hebben geleverd aan ons leven zullen voorbij komen. Hierdoor zien we onder andere de oudste groenteman van Nederland en de uitvinder van de GIF'jes.

Nieuw: De Staatsloterij Beste Oliebollenbakker van Nederland

SBS 6
21:28 uur

Oud & Nieuw staat bekend om een aantal tradities: vuurwerk afsteken, champagne drinken en natuurlijk oliebollen bakken. In dat laatste zag Talpa en de Staatsloterij een tv-format. De beste oliebollenbakker van Nederland is donderdag te zien op NPO 1. 'Oliebollen bakken is een oer-Hollandse traditie die zorgt voor saamhorigheid', zo start de omschrijving van dit programma. Presentator Kees Tol sluit samen met tv- kok Hugo Kennis, Heel Holland Bakt-winnares Elizabeth Lopez en professioneel oliebollenbakker Richard Visser het jaar 2022 af met een gezellige en warme winteravondshow. Amateur oliebollenbakkers uit het hele land hebben zich aangemeld. Families, verenigingen en vrienden die traditiegetrouw ieder jaar weer samen oliebollen bakken. Hier zijn zes finalisten uitgekomen die hun oliebollenbakkunsten op de Royal Christmas Fair in Den-Haag aan de professionele jury gaan tonen.

Top 2000 a gogo: Dennis Wiersma en Lisa Loeb

NPO 1
22:30 uur

In de vierde aflevering van Top 2000 a gogo komt er een heuse minister langs aan de bar: Dennis Wiersma. In de lange reportage zien we een keer een Nederlandse band. Donderdag op NPO 1. De lange reportage gaat over het liedje Bagagedrager, waarmee de eenmansband Spinvis in 2002 naar de hoogste positie klom, tot grote verbazing van Erik de Jong, de zanger van de 'eenmansband', zelf. Verder een reportage over de jaren 70-rock van The Buoys. De bargasten van deze aflevering zijn cabaretier en zangeres Lisa Loeb, Dennis Wiersma, VVD-politicus en minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap én Kensington-gitarist Casper Starreveld.

Actuele video's

Meer actuele video's