Vanavond op tv: Start Big Brother, slot Invasie van België en compilatie VI

Vanavond op tv: Start Big Brother, slot Invasie van België en compilatie VI
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 9 januari

Kijktip :

Vanavond gaat het langstlopende realityprogramma van de televisiewereld weer van start: Big Brother is dit jaar in zijn geheel te zien op RTL 5. Verder natuurlijk weer een nieuwe Slimste mens en een bijzonder spannende thrillerfilm op NPO 3. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 9 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Finale: De Invasie van België

NPO 3
20:25 uur

Een invasie organiseren zonder dat het grootste deel van de bevolking doorheeft dat er een invasie bezig is... Dat zal voor veel dictators als muziek in de oren klinken, maar PowNed doet het gewoon. Vanavond zie je de finale van De invasie van België. Er zijn nog maar twee overgebleven Nederlandse duo's in het spel, en die zijn klaar voor de Endgame. Ze moeten de vlag hijsen bij een van de bekendste monumenten van België: Manneke Pis. Helaas moet het niet die in Brussel zijn...

Start: Big Brother

RTL 5
20:29 uur

Een hoop mensen zijn misschien wel een beetje vergeten dat het er nog was, maar maandag start een nieuwe reeks Big Brother op RTL 5. Vanaf dan kun je het huis op 24 uur, zeven dagen in de week volgen op de livestreams van Videoland. Eén van de langslopende realitytitels ter wereld is ook dit jaar weer zeer onvoorspelbaar: het huis heeft dit jaar een doorzichtige kluis met een jackpot ter waarde van 100.000 euro. Ook moeten de deelnemers dit jaar weer geld proberen te verdienen in het huis.

De slimste mens: Queeny Rajkowski

NPO 1
20:34 uur

In de derde week van De slimste mens starten we met bioloog Mátyás Bittenbinder en cabaretier en schrijver Martin Rombouts. In de maandag-aflevering krijgen ze te maken met een Kamerlid die hen uit komt dagen: Queeny Rajkowski. De Utrechtse Rajkowski is sinds 2021 Kamerlid namens de VVD. Ze heeft onder meer digitale zaken, digitale veiligheid, digitale economie en (digigtale) democratie in haar portefeuille. Ze kwam naar eigen zeggen met lood in haar schoenen naar de studio: "paragliden en abseilen vind ik een stuk minder eng dan meedoen aan dit spelprogramma".

Bekijk ook het uitzendschema van De slimste mens winter 2023.

Thrillerfilm: Bloedlink

NPO 3
21:17 uur

Twee ex-gevangenen hebben een waterdicht plan de dochter van een miljonair te ontvoeren. Geleidelijk beginnen echter de machtsverhoudingen te verschuiven.

Start: I Love Vandaag Inside

SBS 6
21:28 uur

Het succes van het programma Vandaag Inside - en de WK versie De Oranjewinter - kende bijna geen grenzen de afgelopen periode. Alhoewel de fans (en ook de zender SBS6) dolgraag willen dat de mannen weer beginnen, krijgen ze toch nog even een weekje vrij. In plaats daarvan krijgen we een mooie compilatie. I love Vandaag Inside is een reeks compilaties waarin bekende Nederlanders en gasten van het programma reageren op de leukste, meest opvallende en spraakmakende fragmenten uit Vandaag Inside.

Docu: Napels aan de Noordzee

NPO 2
22:09 uur

PowNed volgde drie jaar lang met een aantal camera's de veelbesproken Haagse wethouder Richard de Mos, die met een corruptiezaak te maken heeft en tegelijkertijd de verkiezingen won. Hoe zitten hij, zijn collega's en andere betrokkenen daar in? De Mos wordt drie jaar lang gevolgd tijdens zijn gevecht tegen de aanklachten van het OM en in zijn jacht naar eerherstel. Hoe voert hij zijn strijd en hoe kijken de mensen om hem heen naar de aanklachten? En denken andere politici die met dit soort dingen te maken hebben gehad dat het gaat lukken?

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV