Nieuw op Pathé Thuis: deze films en series stream je in januari 2024

Nieuw op Pathé Thuis: deze films en series stream je in januari 2024
Met onder meer Five Nights at Freddys

Film :

Een nieuwe filmjaar, nieuwe kansen. In januari is het weer tijd voor de streamingdiensten, de bioscopen en de filmmakers om het jaar lekker te starten. En jij als kijker zit met je dekentje op de bank te genieten. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in januari 2024.

5 kijktips van Gids.tv

Five Nights at Freddy's (3 januari)

Pathé Thuis (premium huurfilm)

Screencap uit de film 'Five Nights at Freddy's'. Bron: Universal
Een getroebleerde bewaker begint te werken bij restaurant Freddy Fazbear's Pizza. Tijdens zijn eerste nacht op het werk realiseert hij zich dat de nachtdienst bij Freddy's niet zo simpel zal zijn. Lees hier waar je vanaf 3 januari Five Nights at Freddy's kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Five Nights at Freddy's.

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry (4 januari)

Pathé Thuis (huurfilm)

Jim Broadbent als Harold Fry in 'The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry'. Bron: eOne
Dit bijzondere verhaal gaat over Harold. Hij is een gewone man die door het leven is gegaan en aan de zijlijn heeft geleefd, totdat hij op een dag een brief gaat posten... en gewoon doorloopt. Lees hier waar je vanaf 4 januari The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry kunt kijken.

Trolls: Band Together (10 januari)

Screencap uit de film 'Trolls: Band Together'. Bron: Universal
Het is eindelijk officieel! Poppy en Branch zijn nu eindelijk een stelletje. Als ze dichter naar elkaar toe groeien, ontdekt Poppy echter dat Branch een geheim verleden heeft. Hij maakte ooit deel uit van haar favoriete boyband BroZone, samen met zijn vier broers:. BroZone is uit elkaar gegaan toen Branch nog jong was en sindsdien heeft Branch zijn broers niet meer gezien. Maar als zijn bro Floyd ontvoerd wordt vanwege zijn muzikale talent door een stel gemene popster-schurken - Velvet en Veneer - gaan Branch en Poppy op een spannend en emotioneel avontuur. Lees hier waar je Trolls: Band Together kunt kijken.

Past Lives (10 januari)

Bron: A24
Mocht je besluiten deze film een kans te geven, dan krijg je een prachtig drama van de hand van regiedebutant Celine Song voorgeschoteld. Dit Koreaans-Canadees filmtalent bewijst met deze film dat een grote toekomst haar toelacht. De film behoort wat ons betreft tot één van de beste van 2023 en dat mag gevierd worden in volle glorie. Met schitterende rollen voor Greta Lee en Teo Yoo. Lees hier waar je de film Past Lives kunt kijken.

Deze film is onderdeel van de top-10 van beste films van 2023. Lees hier onze review van Past Lives.

Anatomy of a Fall (12 januari)

Sandra Hüller in 'Anatomy of a Fall'. Bron: Paradiso Films
Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen châlet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleed. Lees hier waar je Anatomy of a Fall kunt kijken.

Lees hier onze review van Anatomy of a Fall.

Verder op Pathé Thuis

  • Aporia (1 januari, film) Sinds het verlies van haar man heeft Sophie moeite met het omgaan met verdriet, een fulltimebaan en het opvoeden van haar dochter. Wanneer de beste vriend van haar man een tijdmachine onthult, staat ze voor een onmogelijke keuze. Kijk ook de trailer.
  • Ressurected (3 januari, film) In de niet zo verre toekomst ontdekt de Katholieke Kerk hoe ze overledenen weer tot leven kan brengen. De enige voorwaarden zijn geloof in God en het vermijden van zonden. Na de herrijzenis van zijn zoon, sluit priester Stanley zich aan bij de kerk, welke nu de meerderheid van de bevolking bekeerd heeft. Kijk ook de trailer.
  • The Last Deal (3 januari, film) In Los Angeles leidt wietdealer Vince een luxe leven, tot nieuwe wetgeving cannabis legaliseert. Met een beperkt aantal vergunningen voor verkooppunten, dreigt Vince uit de markt verdrongen te worden. In een wanhopige poging een grote klapper te maken, leent hij geld van de verkeerde personen. Kijk ook de trailer.
  • Big Picnic [Velyka prohulianka] (4 januari, film) Tijdens een warm en zonnig weekend kiezen twee totaal verschillende families ervoor te gaan barbecueën in het park: de Drahomanovys werken in de culturele sector en de Nalyvaichenkos zijn lokale ondernemers. Ze kennen elkaar niet, maar al snel ontstaat er een ruzie die verandert in een ordinaire oorlog om de beschikbare barbecueplaats. Kijk ook de trailer.
  • It Lives Inside (4 januari, film) Het verhaal gaat over Sam. Zij wil niets liever dan erbij horen op haar Amerikaanse highschool en probeert haar Indiase familie en cultuur te verbergen. Tot Sam's grote frustratie duikt haar oude beste vriendin Tamira ineens op met een mysterieuze glazen pot en begint zich steeds vreemder te gedragen. Kijk ook de trailer.
  • Unicorn Wars (4 januari, film) Teddyberen zijn al eeuwenlang verwikkeld in een strijd met de eenhoorns van het Magisch Woud. In een militair bootcamp worden rekruten getraind - lees: gehersenspoeld - met het mantra "Goede eenhoorn, dode eenhoorn". Kijk ook de trailer.
  • Sound of Freedom (18 januari, premium huurfilm) Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde verhalen en gaat over toegewijd CIA agent Jim Ballard die zich bezighoudt met pedofilie-zaken. Wanneer hij in zijn werk de kans krijgt om een 8-jarige jongen uit de handen van kinderhandelaars te redden, wordt hij gegrepen door het verhaal van diens zusje dat nog steeds vermist is. Hij zegt zijn baan op en slaat de handen ineen met iemand die zich Batman noemt om nog meer kinderen te redden van een lot dat nog wreder is dan de dood. Lees ook onze review.
  • Dogman (31 januari, film) Het verhaal gaat over Douglas. Hij werd als kind door zijn vader zwaar mishandeld en tussen de honden gegooid. De roedel heeft hem echter niet aangevallen, maar beschermd en vormt sindsdien een grote bondgenoot voor Douglas. De jongeman heeft jaren later zijn fysieke wonden en psychisch trauma te verwerken en gooit de gangbare normen overboord. Lees ook onze review.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's