Kerstvakantie 2023: Deze films zie je in de Nederlandse bioscopen

Kerstvakantie 2023: Deze films zie je in de Nederlandse bioscopen
Met Bon Bini: Bangkok Nights en veel meer

Film :

De kerstvakantie staat op het punt van beginnen en ook dit jaar is een gang naar de bioscopen meer dan de moeite waard. Het aanbod is absoluut een feest, met onder meer Wonka, Wish en de gloednieuwe film Bon Bini: Bangkok Nights. Gids.tv zet diverse (familie)films, die nu draaien in de Nederlandse bioscoop, voor je op een rijtje.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series in de (thuis)bioscoop op Gids.tv.

Wonka (2023)

Bioscoop

Bron: Warner Bros. Holland
Wij kunnen nu al voorspellen dat deze familiefilm met acteur Timothée Chalamet een groot succes in de bioscopen gaat worden. Zie hoe het allemaal begon. Gebaseerd op het bijzondere personage in ‘Charlie and the Chocolate Factory’, Roald Dahl’s meest iconische kinderboek en een van de bestverkochte kinderboeken aller tijden. Lees hier waar je de film Wonka kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Wonka.

De Tatta's 2 (2023)

Bioscoop

Bron: Independent Films
De van Kampens hebben zich net lekker gesetteld tussen hun nieuwe vrienden, als ze het bericht krijgen dat de Hollandwijk met sloop wordt bedreigd. Na een enorm succes van vorig jaar in de bioscoop kan dit tweede deel natuurlijk niet uitblijven. De hele cast keert terug met Leo Alkemade en Leonie ter Braak in de hoofdrol. Inmiddels heeft deze Nederlandse productie al een gouden film binnengeharkt met 100.000 bezoekers, en dat is best knap! Lees hier waar je de film De Tatta's 2 kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van De Tatta's 2.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes (2023)

Bioscoop

Bron: Independent Films
De nieuwe film is een prequel en gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2020 van schrijver Suzanne Collins. 64 jaar voordat hij de tirannieke president van Panem wordt, ziet Coriolanus Snow een kans op een verandering in het lot als hij de mentor is van Lucy Gray Baird, het vrouwelijke eerbetoon uit District 12. Lees hier waar je de film The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes.

Wish (2023)

Bioscoop

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures International
De verwachtingen zijn hooggespannen. Disney pakt deze decembermaand uit met een prachtige animatiefilm die doet denken aan Frozen-films met nog meer magie. De 17-jarige Asha is afkomstig uit Rosas, een groot magisch rijk waar wensen uitkomen. Ze is een scherpzinnige idealist die haar thuis wil beschermen tegen een duistere en kwaadaardige macht. Lees hier waar je de film Wish kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Wish.

Bon Bini Bangkok Nights (2023)

Bioscoop

Bron: WW Entertainment
Judeska en Ping Ping sluiten een lening af bij de malafide zakenmagnaat Lo Pei Chan om hun fastfoodketen F.C. Kip uit te breiden. Echter, door het niet lezen van de kleine lettertjes, verliezen ze alles waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Jandino Asporaat en vrienden zijn terug in deze actiekomedie en zetten dit keer Bangkok op stelten. Lees hier waar je de film Bon Bini Bangkok Nights kunt kijken.

Juf Braaksel en de magische ring (2023)

Bioscoop

Bron: Splendid Film
Lotte en Thijs zitten op een erg fijne school en hebben een lieve juf, juf Evi. Maar dan wordt de vreselijke juf Brakel directeur en alles verandert: verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en ze verzint nog meer stomme regels. Deze leuke bioscoopfilm is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Carry Slee en de hoofdrollen worden gespeeld door Nicolette van Dam en rapper Alex van der Zouwen, ook wel bekend als Kraantje Pappie. Lees hier waar je de film Juf Braaksel en de magische ring kunt kijken.

Migration (2023)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Van de studio die eerder Minions en de Super Mario Bros Movie maakte, komt deze gloednieuwe animatiefilm voor het hele gezin. Volg familie Mallard, een groep trekvogels in een bizar en leuk avontuur waar hoogtevrees geen optie is. Komedie en spanning staan op het programma met de stemmen van onder andere Kumail Nanjiani, Elizabeth Banks en Awkwafina. Lees hier waar je de film Migration kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Migration.

Neem me mee (2023)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Zes 70-plussers, onbekenden van elkaar, gaan samen op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Nog voor hun busje de landsgrens passeert, is er al onenigheid; met elkaar en met de jonge reisleider Thijs die de organisatie zwaar onderschat heeft. Deze dramafilm is geregisseerd door Gooische Vrouwen-regisseur Will Koopman, met een cast waar je U tegen zegt. Onder andere Jeroen Krabbé, Renée Soutendijk en Gene Bervoets nemen je mee. Lees hier waar je de film Neem me mee kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van de film Neem me mee.

Teddy's Kerstfeest (2022)

Bioscoop

Bron: In The Air
Een lieve Noorse familiefilm waarin een beer tot leven komt. Grote en kleine sneeuwvlokken, geurige amandelen en fonkelende lichtjes creëren de perfecte sfeer tijdens Maria’s bezoek aan de kerstmarkt. Daar ontdekt ze plotseling een bijzonder geheim: op de bovenste plank van het loterijhokje heeft de liefste teddybeer zojuist zijn hoofd bewogen, de knuffelbeer Teddy leeft! Voor de Nederlandse versie zijn onder andere de stemmen van Jim Bakkum en Bettina Holwerda te horen. Lees hier waar je de film Teddy's Kerstfeest kunt kijken.

Aquaman and the Lost Kingdom (2023)

Bioscoop

Bron: Warner Bros. Holland
Wanneer een oude macht wordt losgelaten, moet Aquaman een ongemakkelijke alliantie smeden met een onwaarschijnlijke bondgenoot om Atlantis en de wereld te beschermen tegen onomkeerbare verwoesting. Regisseur James Wan zit weer op de regisseurstoel met Jason Momoa in de hoofdrol in deze kleurrijke superheldenfilm met veel actie. Lees hier waar je de film Aquaman and the Lost Kingdom kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films draaien er nu in de Nederlandse bioscopen.

Actuele video's

Meer actuele video's