Flop 10: dit zijn de slechtste series van het jaar 2023

Flop 10: dit zijn de slechtste series van het jaar 2023
Slechtste serie komt van HBO

Film :

Het jaar 2024 gaat, net als vorig jaar, de boeken in als een uitstekend seriejaar met een hoop goede series. Echter zijn er ook wel een hoop hele slechte series te zien geweest op de verschillende streamingdiensten en op tv. Gids.tv zet de tien slechtste die wij gezien hebben op een rijtje.

De komende dagen volgen de beste films van 2023, de meest spraakmakende tv-fragmenten en meer eindejaarslijstjes. Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.

10. De Poli (start)

NPO Plus | Gids.tv: ★★½

Jelka van Houten in 'De Poli'. Bron: NPO
Een serie waarin veel Nederlandse ervaring in het acteervak te zien is, maar waar het script en de grappen het absoluut laten liggen. Misschien hebben wij gewoon een slecht gevoel voor humor? Lees hier waar je De Poli kunt kijken.

Lees ook onze serierecensie van De Poli.

9. Wellmania (terugkerend)

Netflix | Gids.tv: ★★

Over matige humor gesproken: Netflix kan er ook wat van. Deze Australische serie van acht afleveringen moet het vooral van de ordinaire humor hebben: grappen die aan de lopende band worden gemaakt. Als je daar niet van houdt ben je toch wel snel uitgekeken met deze serie vol dieet tips. Lees hier waar je Wellmania kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van Wellmania.

8. Obsession (miniserie)

Netflix | Gids.tv: ★★

Acteur Richard Armitage (William) en Charlie Murphy (Anna Barton) in de serie 'Obsession'
Waar Netflix dit jaar Sex/Life - volledig terecht - cancelde bij haar tweede seizoen, kwam de dienst ook met een treurige vervanger: Obsession zit vol verboden liefde en seks, maar heeft verder veel te weinig om het lijf om de moeite waard te zijn. Lees hier waar je Obsession kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van Obsession.

7. The Chosen One [El Elegido] (terugkerend)

Netflix | Gids.tv: ★★

Opnieuw Netflix, ditmaal niet met een erotische ondertoon, maar wel met een religieuze: is er een kind teruggekeerd als Jezus Christus? Door het bizarre verhaal voelt het bijna alsof we in een alternatief universum deze serie kijken. Lees hier waar je The Chosen One kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van The Chosen One.

6. Sex/Life, S2 (gecancelled)

Netflix | Gids.tv: ★★

Acteur Mike Vogel (Cooper) en Sarah Shahi (Billie) in de serie 'Sex/Life'
Erotiek scoort! Neem een kijkje in onze lijst van populairste films en series van het jaar en dan kom je daar vanzelf achter. Netflix kwam later met het vurige Obsession maar scoorde eerste met Sex/Life en haar tweede seizoen. Het moet niet gekker worden. Voor de fans is er wel een helaas: het tweede is wel het laatste seizoen. Wij rouwen er niet om. Lees hier waar je Sex/Life kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van Sex/Life.

5. True Lies (miniserie)

Disney+ | Gids.tv: ★★

Gelukkig worden de klassieke 'network' series als deze True Lies niet zo heel veel meer gemaakt, want deze goedkope series die om half 12 nog niet eens op de buis thuis horen... daar kunnen we echt prima zonder. Ook op Disney Plus. Lees hier waar je True Lies kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van True Lies.

4. Shadow and Bone, S2 (gecancelled)

Netflix | Gids.tv: ★★

De afgelopen weken worden de social media van Netflix weer overspoeld met berichten waarin fans schreeuwen om een derde seizoen van Shadow and Bone. Netflix cancelde de show en dat is wat ons betreft niet ten onrechte: waar we van het eerste seizoen nog wel konden genieten, zijn de avonturen van Alina Starkov in dit tweede verworden tot matige proza zonder inhoud. Lees hier waar je Shadow and Bone kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van Shadow and Bone.

3. Perfil Falso [Fake Profile] (miniserie)

Netflix | Gids.tv: ★★

Há, de erotiek. Daar zijn we weer. Netflix stond er dit jaar vol mee, maar de slechtste was op een redelijke aftsnad dit Perfil falso, een Colombiaanse serie waarbij alleen een lekkere mojito of sex on the beach - wat grappig genoeg in deze serie ook letterlijk gebeurd - je avond nog kan redden. Lees hier waar je Perfil Falso kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van Perfil Falso.

2. All Stars & Zonen, S2 (terugkerend)

NPO Plus | Gids.tv: ★★

Misschien voor de gemiddelde lezer niet zo interessant, maar onze collega Joan is in 2023 begonnen met het schrijven van reviews en kreeg al in één van de eerste keren dit tweede seizoen voorgeschoteld. En zo kwam ook Joan erachter dat het leuk is om een wat minder positief stukje te schrijven. De serie gaat dan wel over cancellen, maar wat ons betreft mogen ze dat ook met deze serie doen. Lees hier waar je All Stars & Zonen kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van All Stars & Zonen.

1. The Idol (gecancelled)

HBO Max | Gids.tv: ★

Abel Tesfaye en Lily-Rose Depp in 'The Idol'. Bron: HBO
En dan last but absoluut least: de serie die zowel de grootste teleurstelling als het grootste wanproduct van 2023 kan worden genoemd. De controverse rondom het geheel is nog tot daar aan toe: daar kunnen we prima omheen kijken, maar dat de egotrip van Sam Levinson en topartiest The Weekend als hoogtepunt twee naakte mensen die rondjes om een tafel heen lopen oplevert... dan kunnen we zo'n serie toch echt heel moeilijk serieus nemen. Gelukkig bracht HBO Max dit jaar ook hele goede dingen! Lees hier waar je The Idol kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van The Idol.

De redactie van Gids.tv wenst u een geweldig 2024! Ook volgend kalenderjaar zal de filmredactie weer velen films en series kijken en de bezoeker voorzien van de beste tips.

Actuele video's

Meer actuele video's