Hoe laat begint de Formule 1 GP van Frankrijk?

Hoe laat begint de Formule 1 GP van Frankrijk?
Formule 1 keert terug in Frankrijk

Sport

Na tien jaar keert de Formule 1 terug in Frankrijk. Daar wordt in het weekend van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni geracet. Alle onderdelen van de Grand Prix, van de vrije trainingen tot de kwalificatie en race zijn live op tv te zien bij sportzender Ziggo Sport en het Duitse RTL.

Terug in Frankrijk
De achtste Formule 1-race van het seizoen wordt gereden op het Circuit Paul Ricard, ook wel Le Castellet genoemd. De laatste keer dat de Formule 1 daar werd verreden, was in 1990. Daarna werd de GP van Frankrijk op het Circuit de Magny-Cours gereden.

Op welke zender is de Formule 1 GP van Frankrijk op tv te zien?

Betaalzender Ziggo Sport Totaal doet in Frankrijk live verslag van alle vrije trainingen, de kwalificatie en de race. Op Ziggo Sport, kanaal 14 voor tv-abonnees van Ziggo, zijn de kwalificatie en de race live te zien. De kwalificatie en de race worden ook live uitgezonden op de Duitse tv-zender RTL.

 • Vrijdag 22 juni
  • Vrije Training 1: 11.55 uur op Ziggo Sport Select
  • Vrije Training 2: 15.55 uur op Ziggo Sport Select

 • Zaterdag 23 juni
  • Vrije Training 3: 12.55 uur op Ziggo Sport Select
  • Voorbeschouwing kwalificatie: 15.15 uur op Ziggo Sport en Ziggo Sport Select
  • Kwalificatie: 16.00 uur op Ziggo Sport, Ziggo Sport Select en RTL Duitsland

 • Zondag 24 juni
  • Voorbeschouwing race: 15.00 uur op Ziggo Sport, Ziggo Sport Select en RTL Duitsland
  • Race: 16.10 uur op Ziggo Sport, Ziggo Sport Select en RTL Duitsland

Hoe kijk je de Formule 1 GP van Frankrijk live?

Abonnees van tv-aanbieder Ziggo kunnen via Ziggo Sport gratis kijken naar de kwalificatie en de race van de GP van Frankrijk. Heb je geen tv-abonnement van Ziggo? Dan kun je kijken via het betaalpakket van Ziggo Sport Totaal of online de race los bestellen voor €3,99. Lees hier hoe je bij KPN de race los kunt bestellen voor €6,-.

Buitenlandse zenders
Het Duitse verslag van de race in Frankrijk is live te zien via RTL Duitsland. Op de Vlaamse zender Eén is zondag 24 juni om 23.35 uur een samenvatting van de race te zien.

Lees en bekijk alle artikelen en video's over de Formule 1 op Gids.tv.

Tags: frankrijk, sport, kpn, live, formule 1, training, race, ziggo, autosport, tv-zender, kwalificatie, abonnement, circuit, weekend, vrije training, rtl, online, ziggo sport, rtl duitsland, hoe laat, live op tv

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »