Nederlandse getuigen van 9/11 kijken in De schaduw van de ramp terug

Nederlandse getuigen van 9/11 kijken in De schaduw van de ramp terug
Documentaire opnieuw uitgezonden door NPO 2

Kijktip :

Op 11 september 2016 was het precies vijftien jaar geleden dat de verschrikkelijke aanslagen op de Twin Towers en het Pentagon plaatsvonden. In de documentaire De schaduw van de ramp: 15 jaar na 9/11 kijken Nederlandse getuigen terug op de ramp.

Fatale dag
Morgen is het achttien jaar na de aanslagen, waardoor de NPO heeft besloten deze indrukwekkende documentaire opnieuw uit te zenden. Hoe hebben vijf Nederlandse New Yorkers deze fatale dag ervaren? Samen met Roel van Dalen kijken ze terug - en dat is confronterend, want ze hebben de ramp allemaal van dichtbij meegemaakt. Ook achttien jaar later is de impact nog steeds niet te bevatten.

Veranderingen
De Nederlanders volgen dezelfde route als die ze op 9/11 aflegden, waarin ze hun reflecties op de aanslag delen met de kijkers. Ook is te zien hoe de aanslagen fundamentele veranderingen in de Amerikaanse samenleving hebben veroorzaakt. Zo spreken de documentairemakers ook met Mohammad Razvi, die de strijd aanbindt met discriminatie in de Verenigde Staten.

De documentaire De schaduw van de ramp: 15 jaar na 9/11 is op woensdag 11 september om 22.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire De schaduw van de ramp: 15 jaar na 9/11 terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nederlandse getuigen van 9/11 kijken in De schaduw van de ramp terug of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen