Documentaire De spirit van Le Corbusier zie je donderdag op NPO 2

Documentaire De spirit van Le Corbusier zie je donderdag op NPO 2
Het leven en werk van architect Le Corbusier

Kijktip :

De Zwitsers-Franse architect en stedenbouwkundige Le Corbusier (1887-1965) maakte gedurende een flink deel van de twintigste eeuw furore met zijn revolutionaire ontwerpen. Die hebben een onuitwisbare indruk gemaakt op filmmaker Gilles Coudert, die een documentaire over Le Corbusier maakte.

Jeugd
De eerste ervaringen met het werk van Le Corbusier heeft regisseur Gilles Coudert al in zijn vroegste jeugd, als hij opgroeit in de buurt van een nieuwbouwwijk die door de beroemde architect werd ontworpen. Daar speelde de kleine Gilles op de atletiekbaan met de imposante betonnen tribune en hij liep ook langs het beroemde cultuurhuis met de kleurrijke verticale ramen.

Eerbetoon
Pas jaren later heeft Gilles door wat een onuitwisbare indruk de projecten van Le Corbusier op hem hebben gemaakt. Maar wat was de betekenis van het werk van de architect en stedenbouwkundige? Om Le Corbusier beter te begrijpen - maar ook als eerbetoon - gaat Gilles in gesprek met moderne kunstenaars en ontwerpers als Daniel Buren en Ito Morabito om hen te vragen wat zij van Le Corbusier vinden.

De documentaire De spirit van Le Corbusier is op donderdag 3 oktober om 23.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaier De spirit van Le Corbusier terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaire De spirit van Le Corbusier zie je donderdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV