Fantastische actiefilm Point Break vrijdag te zien op RTL 7

Fantastische actiefilm Point Break vrijdag te zien op RTL 7
Niet de remake, maar het geweldige origineel

Kijktip :

In 2015 kreeg de actieklassieker Point Break een enorm slappe en slechte remake, maar gelukkig zendt RTL 7 op vrijdag 29 november het steengoede origineel uit, met Keanu Reeves en Patrick Swayze. Je kunt Point Break ook streamen via Netflix, Videoland en meer.

Het verhaal
De Amerikaanse miljoenenstad Los Angeles wordt geteisterd door een bende overvallers. Ze dragen maskers van de voormalige presidenten Johnson, Nixon, Carter en Reagan en noemen zich daarom 'The Ex-Presidents'. De politie tast in het duister, en FBI-agent Johnny Utah (gespeeld door Reeves) wordt samen met veteraan Angelo Pappas (Gary Busey) op de zaak gezet. Pappas is ervan overtuigd dat de daders surfers zijn, en omdat dat het enige aanknopingspunt is, gaat Utah undercover bij een groep surfers om informatie in te winnen.

Spectaculaire beelden
Regisseuse Kathryn Bigelow heeft haar sporen als actie- en thrillerregisseur inmiddels ruimschoots verdiend door geweldige films als The Hurt Locker en Zero Dark Thirty. In 1991 waren de bioscoopbezoekers echter diep onder de indruk van het vakmanschap van de Oscarwinnares; ze bracht vooral de surfscènes op spectaculaire wijze in beeld. Naast deze fantastische actiescènes kon Bigelow ook terugvallen op perfect gecaste acteurs: Reeves doet het prima als FBI-rookie, en Patrick Swayze is de ultieme surfdude met een duister randje.

De film Point Break (1991) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 29 november om 20.30 uur te zien op RTL 7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV