Donderdag in Keuringsdienst van waarde: de lekkerbek

Donderdag in Keuringsdienst van waarde: de lekkerbek
Wat is dit eigenlijk voor vis?

Kijktip :

Na het stappen lusten veel mensen wel een broodje shoarma, kapsalon of frikandel speciaal, maar vis? Dat wordt toch niet vaak gegeten op het moment dat de nacht overgaat in de ochtend. Of toch wel? De lekkerbek is namelijk ook lekker vet. Maar wat voor vis is het eigenlijk?

Zwemmen in de frituur
De lekkerbek is een bijzonder visje. Deze heerlijke en typisch Nederlandse snack heeft een huid van paneermeel - net als zijn kleine broertje, de kibbeling - en hij zwemt het liefst in frituurvet. Maar eigenlijk weet bijna niemand welke vis er daadwerkelijk onder deze lekkere en knapperige huid schuilt.

Proef op de som
De Keuringsdienst van waarde besluit letterlijk de proef op de som te nemen en verschillende vissen met elkaar te vergelijken. Een lekkerbek kan namelijk een heek zijn, of een kabeljauw, wijting of schelvis - zelfs de Zuidoost-Aziatische zoetwatervis panga wordt voor lekkerbekjes gebruikt. Maar smaken ze wel hetzelfde?

De aflevering van Keuringsdienst van waarde over de lekkerbek is op donderdag 16 januari om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering van Keuringsdienst van waarde terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Keuringsdienst van waarde: de lekkerbek of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen