Briljante crisis-comedy The Big Short zie je vrijdag op Canvas

Briljante crisis-comedy The Big Short zie je vrijdag op Canvas
Film ook te streamen via onder meer Netflix

Kijktip :

In verband met het overlijden van Kirk Douglas zendt Canvas op vrijdag 7 februari om 21.20 uur de filmklassieker Spartacus uit. The Big Short is te streamen via onder meer Netflix.

De financiële crisis die de wereld teisterde vanaf 2007 heeft een hoop ellende veroorzaakt. Nu de economie er weer een beetje bovenop is kunnen we echter genieten van het briljante comedydrama The Big Short, dat de crisis haarscherp uitlegt.

Het verhaal
The Big Short neemt je mee terug naar het jaar 2005, als de briljante Michael Burry (gespeeld door Christian Bale) ontdekt dat de chaos op de Amerikaanse huizenmarkt de wereld in een financiële crisis kan storten. Langzaam maar zeker dringt het belang van Burry's analyse door bij de grote mannen in de financiële wereld, maar dan is het al te laat. In de film wordt de crisis belicht vanuit het perspectief van vier buitenstaanders, die zien wat de banken, de media en de overheid niet zien. De vier mannen besluiten van hun kennis te profiteren en te speculeren op basis van hun inzichten.

Taaie kost wordt fantastisch opgediend
Huh, een film over de financiële crisis, volgestopt met onbegrijpelijke economische termen? Dat klinkt niet als een fantastisch, vlot geschreven comedydrama. Toch serveert regisseur Adam McKay de taaie kost met veel plezier en elan, waardoor The Big Short een fantastische film is geworden. Ook de vier hoofdrolspelers (gespeeld door Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling en Brad Pitt) zijn fantastisch op hun plek. De film won terecht een Oscar voor het scenario en werd beloond met nog eens vier nominaties. Let overigens ook op de hilarische cameo van Margot Robbie.

The Big Short (2015) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op vrijdag 7 februari om 21.20 uur te zien op Canvas.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Briljante crisis-comedy The Big Short zie je vrijdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV