Magistraal filmdrama Room vrijdagavond te zien op Net5

Magistraal filmdrama Room vrijdagavond te zien op Net5
Ook te streamen via Google Play en Pathé Thuis

Kijktip :

De afgelopen maanden zijn we (na een redelijk 'vrije' zomer) weer helemaal aanbeland in het isolement dat het coronavirus veroorzaakt. Het kan echter altijd erger, zoals de film Room laat zien. Dit aangrijpende drama is vrijdag te zien op Net5 en je kunt Room streamen via onder meer Google Play en Pathé Thuis.

Het verhaal
Room vertelt het verhaal van het energieke jongetje Jack (gespeeld door Jacob Tremblay) en zijn moeder (Brie Larson), die probeert haar zoontje op een normale en veilige manier op te voeden: ze overlaadt hem met warmte en liefde, speelt spelletjes met hem en leest hem verhaaltjes voor. Maar hun leven is allesbehalve normaal: ze zitten opgesloten in een kamer van drie bij drie meter, zonder ramen. Als Jack steeds nieuwsgieriger wordt naar zijn situatie en moeder eraan onderdoor dreigt te gaan, verzinnen ze in het diepste geheim een plan om te ontsnappen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Bij een film als Room, waarin het grootste deel wordt gedragen door twee acteurs, moet je erop vertrouwen dat je de juiste mensen cast - zeker de casting van een kind kan erg lastig zijn. Gelukkig zijn regisseur Lenny Abrahamson en zijn casting director daar uitstekend in geslaagd, want Brie Larson en Jacob Tremblay spetteren van het doek met hun natuurlijke samenspel. Larson won meer dan terecht de Oscar voor Beste Actrice, maar wat ons betreft had Tremblay ook een beeldje verdiend. Room vertelt bovendien een prachtig, ontroerend verhaal dat je bij de keel grijpt en niet meer loslaat.

Cast
Naast Brie Larson (Captain Marvel) en Jacob Tremblay (Good Boys) zijn ook Joan Allen (Hachi: A Dog's Tale) en William H. Macy (Fargo) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Lenny Abrahamson (Frank).

Room (2015) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is op vrijdag 20 november om 22.40 uur te zien op Net5. Genre: drama. Speelduur: 118 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV