Vanavond op tv: tien jaar The Passion, making of De TV Kantine en meer

Vanavond op tv: tien jaar The Passion, making of De TV Kantine en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 9 april

Kijktip :

Door de uitbraak van het coronavirus kan The Passion vanavond niet doorgaan zoals in eerste instantie de bedoeling was. Toch is er een speciale uitzending van het paasevenement te zien. Verder kun je op RTL 4 een unieke aflevering van De TV Kantine zien, waarin een blik achter de schermen gegeven wordt. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 9 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

De TV Kantine: making of

RTL 4
RTL 4
20:29 uur

In de laatste aflevering van dit seizoen van De TV Kantine is een blik achter de schermen van het programma te zien. In het terugblik op het afgelopen seizoen is te zien hoe de typetjes van Carlo Boszhard, Irene Moors en Elise Schaap tot stand zijn gekomen. Ook zijn er veel bloopers te zien en extra materiaal, dat de uitzendingen de afgelopen weken niet haalde.


Live: 10 jaar The Passion

NPO 1
NPO 1
20:30 uur

Vanwege de coronacris is vanavond een actuele en aangepaste versie van The Passion te zien. Zonder liveband en zonder publiek. Maar met een online processie, een livevertelling afgewisseld met indrukwekkende scènes en liedjes uit de afgelopen negen edities en het bekende Passion-kruis. Verteller Johnny de Mol neemt iedereen live mee in het paasverhaal anno nu en verslaggever Anne-Mar Zwart doet bij het bekende verlichte kruis liveverslag van de virtuele processie bij het verlichte kruis, waar iedereen thuis bij kan aansluiten.


Zembla: Belgische strijd tegen corona

NPO 2
NPO 2
20:30 uur

In deze aflevering van Zembla aandacht voor de Belgische strijd tegen corona. De originele Belgische reportage is iets bewerkt voor de Nederlandse uitzending. Vlaamse onderzoeksjournalisten kregen aan het begin van de crisis een unieke kijk achter de schermen van het Universitair Ziekenhuis Gent. Daarnaast volgden ze de zoektocht van de gerenommeerde viroloog Johan Neyts naar een vaccin tegen het coronavirus.


Oorlogsfilm: Black Hawk Down

SBS 9
SBS 9
20:30 uur

Op SBS 9 is vanavond de bloedstollende oorlogsfilm Black Hawk Down te zien. De film speelt zich af op 3 oktober 1993 in Somalië. Amerikaanse helikopters en pantservoertuigen droppen 123 elitesoldaten in het centrum van de hoofdstad Mogadishu om twee handlangers van een belangrijke Somalische krijgsheer gevangen te nemen. Ze worden er echter opgewacht door duizenden opstandelingen, die zonder aarzelen het vuur openen op de buitenlandse troepen.


Nieuw: Blood seizoen 2

BBC First
BBC First
21:00 uur

Vanavond start het tweede seizoen van de Ierse dramaserie Blood op BBC First. In het nieuwe seizoen van de psychologische thriller keert Jim Hogan na een afwezigheid van een jaar terug naar huis. Hij is vastbesloten om zijn leven te beteren en de familiebanden aan te halen. Thuis treft hij zijn oudste dochter Fiona ziek aan, wegterend aan dezelfde aandoening die haar moeder had, terwijl haar echtgenoot Paul de situatie nauwelijks aan lijkt te kunnen. Het dreigt de familie weer uiteen te drijven.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: tien jaar The Passion, making of De TV Kantine en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV