Prachtige dramafilm The Founder vrijdagavond te zien op NPO 3

Prachtige dramafilm The Founder vrijdagavond te zien op NPO 3
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Amerikanen kunnen als geen ander biografische films maken over hun helden. Met The Founder worden zelfs de oprichters van fastfoodketen McDonald's geëerd met een eigen biopic. Deze prachtige dramafilm is vrijdagavond te zien op NPO 3 en te streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
The Founder gaat over Ray Kroc (gespeeld door Michael Keaton). Hij is een mislukte deur-aan-deurverkoper van milkshakemachines. Op de rand van zijn faillissement ontmoet hij de broers Mac en Dick McDonald, die een succesvol hamburgerrestaurant runnen in het zuiden van Californië. De basis van hun succes: een revolutionair en supersnel productieproces. De ambitieuze Ray Kroc laat de twee dromen van een enorme franchise: McDonald's! Maar als Kroc aan boord stapt van het bedrijf komen de broers erachter dat hij hele andere plannen heeft met de onderneming...

Comeback
Michael Keaton was in de jaren tachtig en negentig een grote filmster door rollen in Beetlejuice, Jackie Brown en de originele Batman-films van Tim Burton. Daarna raakte zijn carrière echter in het slop, maar in 2014 kwam hij glorieus terug met een rol in de Oscarwinnende film Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance). Keaton zelf werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Acteur. Ook in 2015 was het raak: hij speelde in Spotlight, dat net als Birdman de Oscar voor Beste Film won. De prachtige biopic The Founder is eveneens onderdeel van de renaissance van Keaton. Opnieuw laat hij hierin ijzersterk acteerwerk zien.

The Founder (2016) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op vrijdag 8 mei om 23.30 uur te zien op NPO 3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV